Selektor osupnil z napovedjo: "Dončić bo v dveh ali treh letih ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Luka Dončić se bo po besedah priznanega košarkarskega strokovnjaka v bližnji prihodnosti okitil s priznanjem za najkoristnejšega igralca lige NBA.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarski selektor in trener ruske ekipe Lokomotiv Kuban Aleksander Sekulić je v obširnem intervjuju za Championat.com med drugim spregovoril o fenomenu Luke Dončića.

"Luko sem na parketu prvič pobliže spremljal leta 2017, ko sem bil še pomočnik Igorja Kokoškova v slovenski reprezentanci. Star je bil komaj 18 let, vendar je bilo že takrat očitno, da je poseben. Videlo se je, da se bo razvil v odličnega košarkarja, toda nihče ni pričakoval, da bo tako izjemen. Ima visok košarkarski IQ in na igrišču lahko naredi vse, kar se mu zahoče. Je tudi velik in močan. Za povrhu je Luka še čudovit človek z velikim srcem. Ima vse predispozicije, da postavi nove košarkarske standarde, in to ne samo v NBA," meni selektor slovenske izbrane vrste.

Štiriindvajsetletni slovenski reprezentant že dlje časa sodi v ožji krog favoritov za najkoristnejšega igralca lige (MVP), vendar se mu ob izredno močni konkurenci v podobi Joela Embiida, Nikole JokićaGiannisa Antetokounmpa in nekaterih drugih priznanje za zdaj vztrajno izmika.

Foto: Profimedia Sekulić Dončić Na vprašanje, kdaj bo Luka tudi uradno priznan kot najboljši košarkar na svetu, je Sekulić odvrnil: "To ni odvisno samo od njega, temveč tudi od njegove ekipe. Ne bo zadosotvalo, če bo samo on igral dobro. Ekipa potrebuje naslove. Po mojem je Dallas trenutno na pravi poti. Poleti sem se imel priložnost pogovarjati z Jasonom Kiddom in dobil sem občutek, da Luko obkrožajo ljudje, ki znajo osvajati naslove. Mislim, da se bo to zgodilo v naslednjih dveh ali treh letih," je ocenil selektor.

Dotaknil se je tudi kvalifikacij za olimpijske igre leta 2024 v Parizu, v katerih se bo Slovenija v skupinskem delu najprej pomerila s Hrvaško in Dominikansko republiko, v nadaljevanju pa bržkone z Grčijo.

"Tukaj gre za olimpijske igre. Če hočeš osvojiti medaljo, moraš premagati najboljše. OI so zelo posebno tekmovanje. Pred tremi leti se Slovenija ni samo prvič uvrstila na olimpijski turnir, temveč bi skoraj osvojila odličje (slovenski košarkarji so v polfinalu tesno izgubil s Francozi, nato pa v tekmi za bron klonili proti Avstralcem, op. a.). Takrat smo igrali odlično košarko. Dokler imamo v ekipi Luko Dončića, lahko vedno stremimo k najvišjim ciljem," še meni Sekulić.

Foto: Epa Aleksander Sekulić

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 19:12 11. Januar 2024.

    Jaz pa kot absolutni lajk v košarki , lahko samo trdim , da Luka ne bo mogel dolgo zdržati v …

  • 16:36 11. Januar 2024.

    Sekuličev domet je trener ekipe tipa Krka, Helios, ... imel je srečo, da je Luka rad prihajal igrat za reprezentanco …

  • 14:22 11. Januar 2024.

    Drugi največji brezveznik na KZS (Košarkarski Zmedi Slovenije). Njega pa res ne potrebujemo za mnenje o Luki, saj niti reprezentance …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.