Naprej tudi Arsenal

Foto: Žurnal24 Nadarjeni Carlos Vela je zabil še četrti gol v letošnji sezoni.
Arsenal se je z zamudo uvrstil v četrtfinale angleškega pokala FA. Po Chelseaju pa se je v polfinale z lahkoto uvrstil tudi Manchester United, ki je s kar 4:0 odpravil Fulham.
Oglej si celoten članek
 

Remi mačk in spursov

Na zaostali ligaški tekmi so se v Sunderlandu pomerile domače črne mačke in gostujoči Tottenham. Rdeče-bele je že v tretji minuti v vodstvo povedel Kieran Richardson, točko pa je spursom s svojim drugim ligaškim golom po povratku v beli dres prinesel Robbie Keane v 89. minuti.

Na zaostali tekmi osmine finala v angleškem FA pokalu se je v četrfinale uvrstil še Arsenal. Slednji je doma ugnal Burnley in se mu tako maščeval za poraz v Carling pokalu. Topničarji so slavili gladko, s 3:0. Najprej je mrežo nižjeligaša po lepi akciji načel mladi Mehičan Carlos Vela. V drugem polčasu je z lepim strelom zadel Eduardo da Silva, ki se je tako znova odlično vrnil po dvotedenski odsotnosti zaradi poškodbe. Končni rezultat je postavil Emanuel Eboue, za katerega je bil to prvi zadetek po 20. septembru lani, ko je v ligi zadel proti Boltonu. Londončane zdaj v polfinalu čakajo nogometaši Hull Cityja.

Sanje Manchestra Uniteda o neponovljivem "quintuplu" (petorčku) še vedno živijo. Fulham, eden najmanj gostoljubnih angleških klubov, v pokalu FA tokrat ni bil niti blizu presenečenju. Carlos Tevez je z dvema goloma že v prvem delu pogasil večino upov cottagerjev, dokončno pa jih je poteptal Wayne Rooney kmalu po začetku drugega polčasa. Tevez, ki je letos omejen predvsem na igranje v pokalih, je zabil svoj enajsti in dvanajsti gol v letošnji sezoni, kar devet od teh pa jih je "El Apache" zabil v tekmah, ki niso bile prvenstvene. Zmaga Londončanov v Coventryju ni bila nikoli pod vprašajem. Nervozna zadnja vrsta sinjemodrih je puščala na vse strani, že v 15. minuti pa jih je načel Didier Drogba, ki si je v svojem slogu priboril žogo, obšel vratarja in zadel mimo dveh branilcev na golovi črti. V drugem polčasu je rutinirano zmago potrdil Alex.

V polfinalu bo igral tudi Everton, ki je z 2:1 ugnal Middlesbourgh. Slednji je ob polčasu sicer vodil, a sta Marouane Fellaini in Louis Saha v drugem polčasu izid sprobrnila na stran domačih.

Pokal FA, četrtfinale:

Coventry City : Chelsea 0:2 (0:1)
Drogba (15), Alex (72)

Fulham : Manchester United 0:4 (0:2)
Tevez (20, 35), Rooney (50), Park (81)

Everton : Middlesbrough 2:1 (1:0)
Fellaini (50), Saha (56); Wheater (44)

Pokal FA, osmina finala:

Arsenal : Burnley 3:0 (1:0)
Vela (25), Eduardo (51), Eboue (84)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.