"Naš cilj je medalja, zlata medalja"

Foto: Anže Petkovšek trening
Luka Dončić še vedno glavno besedo prepušča Goranu Dragiću: "Tako bo, kot bo on rekel. On je kapetan, on nas je pripeljal do zlata."
Oglej si celoten članek

Luka Dončić se je slovenski reprezentanci pridružil pred turnirjemv v Istanbulu, kjer je Slovenija najprej po podaljšku premagala Turčijo, nato pa je bila brez njega in Gorana Dragića boljša še od Ukrajine. Eden večjih zvezdnikov lige NBA je po prvih treningih v Ljubljani zdaj stopil tudi pred slovenske novinarje.

"Naš cilj je vedno medalja, zlata medalja. Kamorkoli že greš, želiš biti prvi. Kaj se bo zgodilo, bomo pa še videli. Leta 2017 ni bilo nikakršnega pritiska, nihče ni računal na kolajno. Zdaj pa se bo vsaka ekipa zelo potrudila, da nas premaga," je o možnostih Slovenije na septemberskem EuroBasketu dejal Dončić.

Ta je pred petimi leti, ko je Slovenija kot zadnja postala evropski prvak, štel le 18 let, ob Goranu Dragiću, ki je bil najkoristnejši igralec prvenstva, pa je bil izbran tudi v idealno peterko tekmovanja. "Bilo je nekaj neverjetnega, spektakularnega. Ko smo si v dvorani Stožice pred časom ogledali film z EP, so mi še vedno šle kocine po konci. To so bili res neverjetni občutki."

V sredo se bo Slovenija v Stožicah na pripravljalni tekmi pomerila s Srbijo, v izbrani vrsti slednje pa bo zaigral tudi dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA Nikola Jokić. "Tekmo si bo ogledalo veliko ljudi, upam, da bo dvorana polna. Vedno je 'fajn' igrati proti njemu, tudi zunaj igrišč je super oseba. Šlo bo za res dobro tekmo. Čaka nas dober izziv, tudi reprezentanca Srbije sodi med favorite na EP," je dejal Dončić.

Foto: Anže Petkovšek trening

"Moja pripravljenost še ni vrhunska, a za EuroBasket že bo. S predstavo proti Turčiji sem celo presenetil samega sebe, bilo je boljše kot sem mislil," je menil o svoji trenutni formi, največje rezerve pri ekipi pa je videl v igranju obrambe in pripomnil, da na tem zdaj že delajo.

Luka je sicer navdušen, da se je reprezentanci znova pridružil tudi Goran Dragić, ki je pred dnevi sicer izjavil, da so se vloge od 2017 spremenile, prej je bil on Batman in Luka Robin, zdaj pa je že obratno: "Tako bo, kot bo on rekel. On je kapetan, on nas je pripeljal do zlata. Ampak pomembnih bo vseh 12 igralcev, vsak bo imel svojo vlogo. Cela ekipa mora stati skupaj. Vselej je na parketu pet igralcev."

O največjih tekmecih ni pretirano razglabljal: "Srbija, Litva, Francija, Italija, Grčija... Res je veliko favoritov. Menim, da je naša predtekmovalna slupina najtežja."

Ob vrnitvi v Slovenijo ga vseskozi spremljajo mediji in navijači. Ali opazi, da ga vsepovsod spremljajo oči? "Da, kar 'ja', ampak to me ne moti, to je del športa. To ni problem."

Foto: Anže Petkovšek trening

Si za naslednjo sezono želi postati MVP NBA Lige? "Seveda, kdo pa si tega ne bi želel? Ampak še vedno bi raje osvojil šampionski prstan. Upam, da se bo to tudi zgodilo."

Luka je nato moral oditi na parket, saj se je začel trening. Na začetku je zadel dva meta s sredine igrišča, zgrešil je šele tretji poizkus.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:45 17. Avgust 2022.

    Bo ja medalja v obliki "od kahle dno". Že danes boste videli in okusili porcijo od "velemojstrov". Srbija forever!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.