Naši so zabijali, za konec še Elsner

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Domača prvenstva so povečini končana, fantje se vračajo domov in na reprezentančno akcijo - Ferski otoki tretjega junija. Preverili smo, kako so igrali minuli vikend in koliko golov so dali tekom sezone.
Oglej si celoten članek

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese, Serie A). Prvi vratar slovenske reprezentance je sezono končal brez prejetega zadetka na tekmi z Milanom. 0:0 pomeni, da so obdržali četrto mesto in se uvrstili v kvalifikacije za Ligo prvakov. Ali bo Sarma dejansko ostal v Vidmu pa je druga zgodba.

Jasmin Handanović (Empoli, Serie B). S Torinom so igrali 1:1, no, Jasmin je sedel na klopi. Pred zadnjim kolom so na osmem mestu, kar pomeni, da se ne bodo prebili v Serie A.

Rok Elsner (poljski
Slask Wroclaw) je s kakšnih 25 metrov dosegel t. i. evrogol na tekmi pri Gorniku. Poglejte ga v dodanem videu. Izgubili so 1:3.

Vid Belec (Crotone, Serie B). Dobro je branil in bil med zaslužnejšimi za remi 0:0 proti Grosettu. S 13. mestom si bodo zagotovili obastenk v drugi italijanski ligi.

Obrambni igralci:
Siniša Andjelković (Palermo, Serie A). Kranjčan tudi na zadnji tekmi italijanske lige ni igral (Chievo jih je premagal 3:1) in tako končal s sedmimi nastopi in brez gola.

Mišo Brečko (Köln, 1. Bundesliga). Vso sezono je igral dobro (na 29 tekmah) in je že nekaj dni doma, saj se je prva nemška liga končala že pred tednom dni.

Boštjan Cesar (Chievo, Serie A). Ob zmagi s 3:1 nad Palermom je odigral zadnjih osem minut. Tekom sezone je začel 29 tekem in dal tri gole.

Branko Ilić (Lokomotiva Moskva, prva ruska liga). Tudi on je na zelenici prebil zadnjih osem minut. S favoriziranim Rubinom so igrali 0:0.

Bojan Jokič (Chievo, Serie A). V sezoni z 38 koli je igral na 15 tekmah, na tokratni zadnji proti Palermu pač ne. Sezono je končal brez gola.

Matej Mavrič (Kapfenberg, prva avstrijska liga). Zaradi rumenih kartonov na predzadnji tekmi sezone ni igral. Mattersburg so premagali z 2:1 in končujejo na sredini razpredelnice. Mavrič je igral na 32 tekmah in dal štiri gole.

Marko Šuler (Gent, Proleague). Sredi tedna so prvenstvo končali s porazom 0:3 proti ekipi Club Brugge. Peto mesto jih ne vodi v Evropo. Slovenski branilec je igral v prvem polčasu, v nadaljevanju pa ga je zamenjal Matija Škarabot. Oba sta sezono končala brez gola.

Vezni igralci:
Armin Bačinović (Palermo, Serie A). Nekdanji član Maribora ni igral, morda dobi priložnost naslednji vikend v finalu italijanskega pokala z Interjem. Dal je dva gola na 33 tekmah.

Valter Birsa (Auxerre, Ligue 1). Primorec je igral do 66. minute. Brest jih je premagal z 1:0, kar pomeni, da so še naprej v ogroženem območju. Pred zadnjim kolom imajo le dve točki prednosti pred 18. mestom. Za slovenskega vezista bo to zadnja tekma v Franciji. Letos je dal štiri gole.

Josip Iličić (Palermo, Serie A). Bil je odkritje jeseni, dobro je odigral tudi zadnjo tekmo (vseh 90 minut). Od njegovega zadnjega gola mineva že nekaj tednov, skupaj pa jih je dal osem. Končali so na osmem mestu.

Poleg že omenjenih so gole v letošnji sezoni dosegli še: Milan Burgič (Innsburck) - šest; Dalibor Volaš (Šerif) - štiri; Dalibor Stevanović (Vitesse), Andrej Komac (Ruch) - dva; Jasmin Kurtić (Palermo), Rok Kronaveter (Cottbuss), Rene Mihelič (Nacional), Elvedin Džinić (Charleroi), Sebastjan Komel (Brussels), Denis Halilović (Willem II) - vsi po enega. Pa gotovo smo še koga izpustili.

Andraž Kirm (Wisla Krakow, prva poljska liga). Ob porazu 0:2 proti Legii ni igral. Pred zadnjima dvema koloma imajo na prvem mestu neulovljivo prednost, tako da je trener dal možnost igranja rezervistom. Očitno bo Kirm ostal pri osmih zadetkih.

Robert Koren (Hull City, championship). Kapetan se že nekaj dni pripravlja za reprezentančno akcijo, saj so v drugi angleški ligi sezono končali na skromnem 11. mestu in si niso priigrali kvalifikacij za Premier League. Zabil je sedem golov.

Aleksander Radosavljević (Den Haag, Eredivision). Odigral je celotni tekmi polfinala belgijskih kvalifikacij za Evropsko ligo. S skupnim 6:3 so premagali Rodo. V finalu jih čaka Groningen. Letos je dal tri zadetke.

Goran Šukalo (Duisburg, 2. Bundesliga). Igral je od prve do zadnje minute, a porumene. Šlo pa je za finale nemškega pokala, kjer jih je Schalke nadigral s 5:0. Sezono je končal z osmimi goli.

Napadalci:
Zlatko Dedić (Bochum, 2. Bundesliga). Na prvi kvalifikacijski tekmi za preboj v prvo ligo je ostal na tribuni. Mönchengladbach jih je premagal z 1:0. Povratna sledi v sredo. Letos je začel le 12 tekem in dosegel tri gole.

Zlatan Ljubijankić (Gent, Proleague). Sredi tedna je na zadnji tekmi sezone igral do zadnjega sodnikovega žvižga. Osvojili so peto mesto, Zlatan pa se domov vrača s šestimi goli s 34 tekem.

Milivoje Novaković (Köln, 1. Bundesliga). S 17 zadetki na 28 odigranih tekmah je že prejšnji konec tedna sklenil sezono v Nemčiji. Strelsko učinkovitost naj zdaj prenese še v slovensko reprezetanco.

Tim Matavž (Groningen, Eredivision). V polfinalu belgijskih kvalifikacij za Evropsko ligo ni igral, s 4:4 so se z golom več v gosteh uvrstili v finale. A ker se poleti seli v Neapelj, zanj ta tekma ni več pomembna. S 16 goli je drugi najboljši slovenski strelec sezone.

Nejc Pečnik (Krilja Sovjetov, prva ruska liga). Dinamo iz Moskve jih je premagal z 1:0, slovenski nogometaš pa je bil po dolgčem času v prvi enajsterici. Igral je do 85. minute.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.