Nasprotnice so vedele, kam udariti

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
''Kar trenutno doživljam, se ne da opisati,'' je po osvojitvi bronaste kolajne v Rio de Janeiru povedala Anamari Velenšek.
Oglej si celoten članek

Slovenija je dočakala še tretjo kolajno na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Za bronasto odličje je v kategoriji do 78 kg poskrbela judoistla Anamari Velenšek.

"Kar trenutno doživljam, se niti ne da opisati. Verjetno vsega skupaj še niti nisem dojela," je takoj po zmagi dejala tretja junakinja slovenske odprave v Riu, ki je šla v tekmo s hudo poškodbo kolena, pretrganimi prednjimi vezmi in natrganimi stranskimi, s spremenjenim načinom borbe in proti bolečinsko injekcijo pa si je priborila kolajno, pa čeprav je pred mesecem in pol vse kazalo, da bo morala igre izpustiti in na operacijo.

"Danes je bilo zaradi psihičnega pritiska težko, saj nisem vedela, če bo koleno zdržalo. Šla sem na vse ali nič, borbo za borbo in na koncu se je obrestovalo,'' je povedala 25-letnica, ki se je nasprotnici za tretje mesto oddolžila za poraz na letošnjem EP.

Maščevanje je sladko

"Vesela sem, da sem se ji oddolžila za poraz na evropskem prvenstvu. Pred borbo pa kljub poškodbi ni bilo časa za strah in dvome, saj moraš verjeti vase, sicer se izgubiš, še preden stopiš na blazino,'' je povedala Velenškova.

Tekmovalka celjskega Sankakuja je na OI nastopila poškodovana, kar so poskušale tekmice tudi izkoristiti. "Najbolj očitno je bilo to v boju s Kubanko, ki me je nabrcala v koleno. A to smo pričakovali in trenirali v klubu, da sem pripravila koleno na take šoke. A koleno mi je obrnilo že v prvi borbi in nato še v polfinalu, bilo je težko,'' je sklenila bronasta olimpijka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:05 12. Avgust 2016.

    Nehaj, nestrpnež!!! Ti si pa torej "čistokrvni Slovenac" ali kaj??? Tako "arijsko" obseden človek si pravzaprav ne bi smel dati …

  • 08:45 12. Avgust 2016.

    Fantastično.............................

  • 07:16 12. Avgust 2016.

    @skeptik...udbovci in srboslavska mafija stavijo bolj na nogomet in košarko, tam se lahko obilno krade. Tega na njihovo žalost na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.