Nastop Tavaresa še negotov

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Nogometni državni prvaki v četrtek v svojem Ljudskem vrtu ob 20.45 začnejo tekmo zadnjega kola kvalifikacij za Evropsko ligo. Trenerju Darku Milaniču niti najmanj ni povšeči, da se udarni napadalec Marcos Tavares ubada s poškodbo.
Oglej si celoten članek

Moštvo Maribora se pripravlja na četrtkov dvoboj s Škoti po predvidenem načrtu. Analize nasprotnika, treningi, žal pa tudi terapije so sestavni del zaključnega programa. Od sobote je jasno, da med kandidati za četrtkovo in še nekaj naslednjih tekem zaradi poškodbe mečnice ne bo Jovana Vidovića, velik vprašaj pa še vedno ostaja ob nastopu Marcosa Tavaresa.

Kapetan je od tekme proti Triglavu v Kranju čutil bolečine v predelu hrbta, tako da je izpustil obračun vodilnih prejšnjo soboto v Ljudskem vrtu. Po vmesnem mirovanju si želi popeljati ekipo na igrišče v četrtek, ko bodo na drugi strani nogometaši moštva Glasgow Rangers. Razumljivo, isto velja za vse v klubu in v torek so predstavniki zdravstvene službe Marcosa napotili na pregled k specialistu. Potrjeno je, da gre v njegovem primeru za težave s sklepom med medenico in hrbtenico. Na tem predelu so trije ligamenti, pri enem je prišlo do vnetja in od tod izvirajo bolečine, ki onemogočajo vadbo najboljšemu strelcu SNL v prejšnji sezoni.

"Opravil sem še pregled pri specialistu, predstavil mi je celotno zgodbo. Nihče še ne more trditi, kakšno bo stanje do četrtka. V torek sem moral mirovati, o morebitni obremenitvi v sredo se bomo posvetovali pred treningom, vendar ostajam optimist glede nastopa v četrtek. Če bo le mogoče, bi rad igral. Stisnil bom zobe, verjamem, da bom lahko skupaj s soigralci in našimi zvestimi navijači sodeloval pri še enem velikem evropskem nogometnem večeru v Ljudskem vrtu," Marcos Tavares ne izgublja upanja o soočenju z zvezdniki 54-kratnega škotskega prvaka, čeprav se ob predpisanem mirovanju ni smel udeležiti torkovega popoldanskega treninga. V tem času je bil kapetan na terapiji pod nadzorom klubskega fizioterapevta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.