Nasvet Tomiću: Raje se posveti treningu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Legendarni avstralski tenisač John Newcombe je posvaril 21-letnega Bernarda Tomića, naj ne zapravi svojega potenciala in ponovi napake Marka Philippoussisa.
Oglej si celoten članek

Teniški strokovnjaki so Avstralca Bernarda Tomića pred leti označili za bodočega teniškega velikana, 21-letnik pa v treh letih, kolikor jih je preživel v karavani ATP, ni upravičil visokih pričakovanj. Avstralski up, ki je osvojil dva grand slama v mladinski konkurenci, je na lestvici trenutno uvrščen na 51. mesto in je do danes eno samo turnirsko zmago.

Tomić je bolj kot po svojih teniških sposobnostih znan po prehitri vožnji, incidentih s policijo in razvratnih zabavah, kakršno si je privoščil pred nekaj dnevi.

Newcombe, zmagovalec sedmih turnirjev za grand slam, je Tomića opozoril, da ga čaka podobna usoda kot Marka Philippoussisa, ki je prav tako veljal za enega izmed najbolj obetavnih igralcev na svetu, a kariero zaključil brez osvojenega turnirja velike četverice.

''Mladim fantom vedno pravim: 'pomislite, da ste stari 35 let in razmišljate 'lahko bi naredil to ali ono'. Ali ne bi raje poskusili izkoristiti ves svoj potencial?,'' je povedal upokojeni Newcombe, ki je svoje največje uspehe nanizal v poznih 60-tih in začetku 70-tih let prejšnjega stoletja. ''Ko je bil Mark (Philippoussis, op. a.) osredotočen na tenis, se je uvrščal v finale Wimbledona, OP ZDA,... Ko je zanemaril trening, je hitro strmoglavil,'' je dodal 69-letnik.
Tomića so pred 14 dnevi fotografirali med zabavo v nočnem klubu SinCity, kjer se je zabaval v družbi pomanjkljivo oblečenih deklet. ''Lahko obiskuješ nočne klube, a vprašanje je, kdaj jih obiskuješ. Nič ni narobe, če se zabavaš v času premora, ne pa med turnirjem, ko bi se moral posvečati treningu,'' je sklenil Newcombe.

Dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa, je Tomićev oče, ki je bil zaradi fizičnega nasilja nad nekdanjim sparing partnerjem suspendiran iz karavane ATP.

Foto: EPA agassi wilander courire emerson rosewall newcombe

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.