Nasvidenje, Berdych in Verdasco

Foto: Žurnal24 Wimbledonski finalist Berdych se je poslovil v četrtfinali turnirja v Washington
Tomas Berdych in Fernando Verdasco sta v četrtfinalu dejala zbogom turnirju ATP v Washingtonu. Prvič v zgodovini lestvice ATP pa Američani nimajo svojega predstavnika med deseterico.
Oglej si celoten članek
Prvič v 37 letih, odkar so objavili prvo lestvico ATP, se bo zgodilo, da med najboljših deset ne bo niti enega ameriškega igralca. Andy Roddick bo namreč izpadel iz deseterice. Zato je kriv njegov poraz proti Francozu Gillesu Simonu v tretjem kolu turnirja v Washingtonu.

Prvopostavljeni Tomas Berdych in tretji nosilec Fernando Verdasco sta izgubila v četrtfinalu Washingtona. Berdych je priznal premoč Belgijcu Xavierju Malissu (62. igralec sveta),ki je slavil 6:4 3:6 6:2. Za Verdasca pa je bil usoden Ciprčan Marcos Baghadatis. Oba "slavljenca" se bosta pomerila v polfinalu. Marin Čilić pa bo prekrižal lopar z Davidom Nalbandianom.

"V prvem nizu sem se počutil, kot da bi še spal. Nisem bil 100% pripravljen, kar me zelo žalosti," ni skrival razočaranja Berdych. "Ko igram proti 'velikim igralcem', nimam česa izgubiti. Nastopil sem zelo konstantno. Dober občutek je, ko premagaš igralca takšnega kova," se je smejalo Belgijcu.

Washington, ATP (1,4 mio USD), četrtfinale:

Xavier Malisse (Bel) : Tomas Berdych (Češ/1) 6:4, 3:6, 6:2
Marcos Baghdatis (Cip/8) : Fernando Verdasco (Špa/3) 7:6 (3), 6:4
David Nalbandian (Arg) : Gilles Simon (Fra/13) 3:6, 6:2, 6:3
Marin Čilić (Hrv/4) : Janko Tipsarević (Srb) 7:6 (4), 6:4

San Diego, WTA (700.000 USD), četrtfinale:

Flavia Pennetta (Ita/5) : Samantha Stosur (Avs/2) 6:4, 6:3
Svetlana Kuznjecova (Rus) : Coco Vandeweghe (ZDA) 7:5, 6:2
Daniela Hantuchova (Slk) : Alisa Klejbanova (Rus) 2:6, 6:4, 6:3
Agnieszka Radwanska (Pol/4) : Shahar Peer (Izr/7) 6:2, 6:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.