Naveza Dragić - Butler zrežirala zmago vročice

Foto: Epa
Foto: Epa
Miami Heat so se utrdili na čertem mestu vzhodne konference.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA vpisali še 22 zmago. Floridska vročica je v domači dvorani v Miamiju premagala s 113:98 gostujočo zasedbo Cleveland Cavaliers.

Najboljši igralec tekme je bil Jimmy Butler z 28 točkami in 12 skoki, slovenski as Goran Dragić pa je v 27 minutah prispeval dve točki, devet podaj in pet skokov.

Dragić tokrat ni bil toliko natančen v metu na koš, zgrešil je obe trojki, iz igre pa je metal 1-4. A Miami ni imel večjih težav z ekipo iz Clevelanda, ki zaseda mesto v spodnji polovici lestvice.

Miami je prišel do prepričljivega vodstva ob koncu prve četrtine in tega več ni izpustil iz rok. Vodil je tudi za 22 točk, v drugem polčasu pa je vseskozi imel prednost dvomestnega števila točk.

"Obstajajo različni izzivi. Za nas je dober izziv to, da igramo s prednostjo in nasprotniku ne dovolimo, da se vrne v tekmo. Kljub vsemu je bila naša igra malce nestanovitna. Naredili smo nekaj napak, tudi v obrambi, ampak bilo je dovolj za zmago," je po poročanju časnika Miami Herald dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Pomembna novica za Miami je bila tudi vrnitev centra Bama Adebaya po težavah s kolenom. V 30 minutah igre je prispeval 14 točk, devet skokov, šest podaj in dva blokirana meta.

"Počasi se vračam v ritem. V preteklih dveh tednih nisem igral, tako da je to bila prava preizkušnja, ki sem je potreboval," je dejal Adebayo.

Miami z razmerjem zmag in porazov 22:18 trenutno zaseda četrto mesto v razvrstitvi vzhodne konference lige NBA, s čimer je prepričljivi kandidat za končnico prvenstva in sklepne boje za naslov prvaka.

Na ostalih tekmah večera je odmevala predstava Damiana Lillarda, ki je dosegel 50 točk za zmago Portlanda proti New Orleans Pelicans. Organizator igre Portlanda je zadel 13 metov od 20 poskusov in šest trojk ter dodal 10 podaj in šest skokov za domačo zmago s 125:124.

Pri tem je Portlandu v zadnjih šestih minutah tekme uspel izjemen preobrat. Domače moštvo je pred zaključkom zaostajalo z 98:115, a odgovornost je nase prevzel Lillard, ki je v tem delu igre dosegel 15 točk, Portland pa je nanizal delni izid 25:7.

Lillard je zmago potrdil z dvema zadetima prostima metoma 1,2 sekunde pred koncem. "Med odmori smo si govorili, da smo mi bolj izkušena ekipa in da imamo v sebi znanje, da izvlečemo zmage na takšnih tekmah," je dejal po tekmi. "Vztrajali smo in pokazali, da se ne bomo predali."

Z zmago in izkupičkom 23:16 v tej sezoni Portland ostaja na šestem mestu v zahodni konferenci, pred San Antoniom (20:16) in Dallasom Luke Dončića (20:18). Ljubljančan bo naslednjič z moštvom iz Teksasa nastopil v prihodnji noči na drugi zaporedni domači tekmi proti Los Angeles Clippers.

V noči iz srede na četrtek bosta igrali tudi obe preostali moštvi s slovensko zasedbo v svojih vrstah. Miami bo z Dragićem gostoval pri Memphisu, Denver pa bo z Vlatkom Čančarjem gostil Charlotte.

Izidi:
Boston Celtics - Utah Jazz                     109:117
Miami Heat - Cleveland Cavaliers               113:98
(Goran Dragić: 2 točki, 9 podaj in 5 v 27 minutah za Miami)
Philadelphia 76ers - New York Knicks            99:96
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder          123:102
Houston Rockets - Atlanta Hawks                107:119
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans  125:124
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves    137:121
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.