Navijač zgrabil centra Oklahome

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Bizarni prizori so zaznamovali zaključek tekme med San Antonio Spurs in Oklahomo City Thunder, v katerem so zatajili predvsem delivci pravice.
Oglej si celoten članek

Oklahoma City Thunder je v zadnjih sekundah druge tekme konferenčnega polfinala zadržala točko prednosti pred San Antonio Spurs in poravnala izid v zmagah na 1:1.

Infarktno končnico je zaznamovala tišina sodniške piščalke, ki je ostala nema, tudi ko to ni bilo ravno na mestu. Oklahoma je 14 sekund pred koncem vodila z 98:97 in imela na voljo napad. Dion Waiters je podal iz outa in si pri tem pomagal s komolcem, s katerim je odbil branilca domače ekipe Manuja Ginobilija

Sodnik se ni oglasil in Oklahoma je nadaljevala z napadom, kljub temu pa so domači prišli do žoge in imeli na voljo met, s katerim bi lahko tekmo odločili v svojo korist. Ginobili je podal do Pattyja Millsa, ki je grdo zgrešil izza črte za tri točke, sledil pa je pravi kaos pod obročem, v katerem je bila storjena še kakšna osebna napaka. Sodniki tudi tokrat niso reagirali in čas se je iztekel. 
Navijači so na družabnih omrežjih množično opozarjali na nepravilen potek zadnjih sekund srečanja, o dogajanju na parketu pa je spregovoril tudi dolgoletni NBA sodnik Ken Mauer.

''Na parketu nismo videli osebne napake (Waitersa nad Ginobilijem, op. a.). Po pregledu posnetkov smo se strinjali, da bi bila to osebna napaka v napadu. Še nikoli nismo videli česa takšnega, vendar menimo, da je Waiters naredil napako v napadu,'' je dejal Mauer.

Waiters pa ni bil edini, ki si je pomagal na nedovoljen način. Ginobili je med izvajanjem outa stal na črti, kar je prav tako v nasprotju s pravili. ''Poskušal sem mu vzeti žogo in s komolcem si je ustvaril prostor. Nerodna igra, ki se redko zgodi, tako da so vse skupaj verjetno spregledali. Če povem po pravici, ne vem, za kakšne vrste kršitev gre. Toda to ni bilo odločilno, saj smo prišli do ukradene žoge in meta,'' je bil pošten Ginobili.

Zadnje sekunde srečanja pa je popestril še navijač San Antonia, ki je zgrabil za roko Stevena Adamsa in mu tako poskušal preprečiti, da bi se pravočasno vrnil v igro. 213 centimetrov visoki košarkar ni bil pretirano navdušen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.