Navijačem dvignilo pokrov, protestirali bodo brez prestanka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Navijači enega največjih klubov na svetu napovedujejo "nenehne in neizprosne proteste" proti ameriškim lastnikom.
Oglej si celoten članek

Navijači Manchester Uniteda v soboto načrtujejo protest proti družini Glazer, ameriškim lastnikom angleškega nogometnega velikana, je v torek poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Skupina navijačev, imenovana "The 1958", je pripravila protestni pohod, ki se bo končal na Unitedovem igrišču Old Trafford pred začetkom tekme premier league z Norwichom.

Skupina 1958, ki skuša zbrati podporo pohodu, je tvitnila, da je "v klubu nered, zato moramo ukrepati in znova osveščati". Hkrati so zapisali, da bodo sobotne demonstracije "začetek nenehnih, neizprosnih, mirnih in zakonitih protestov" proti Glazerjevim, raje to, kot da bi se primeril "še en Liverpool".

Foto: Epa

Aprila lani je nekaj navijačev Uniteda vdrlo v klubsko vadbeno bazo Carrington, mnogi pa so nato vdrli na Old Trafford pred tekmo premier league za zaprtimi vrati proti največjim tekmecem Liverpoolu, zaradi česar je bila tekma prestavljena.

United je od kontroverznega prevzema leta 2005 v lasti ameriške družine Glazer, ki ji privrženci Uniteda že od prevzema niso bili naklonjeni, ugled Glazerjevih pa je pri navijačih še dodatno uplahnil v zadnjem obdobju, saj ameriške lastnike krivijo za nazadovanje kluba in slabe predstave v premier league.

Rekordni dvajsetkratni angleški prvaki niso osvojili naslova premier league od zadnje sezone slovitega in izjemno spoštovanega in priljubljenega stratega, sira Alexa Fergusona, na čelu v sezoni 2012/13, pri čemer kar pet let omarice s trofejami Old Trafforda ni obogatila nobena srebrna posoda.

V tej sezoni je United novembra odpustil trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja in je pod začasnim šefom Ralfom Rangnickom zdrsnil na sedmo mesto v premier ligi. Izvršnega podpredsednika Eda Woodwarda je februarja zamenjal Richard Arnold.

United ima 23 točk zaostanka za vodilnim v premier league Manchester Cityjem, sedem tekem do konca sezone pa je tudi izven dosega vseh tekmovanj.

Nedavna raziskava, ki jo je med oktobrom in decembrom 2021 opravil Manchester United Supporters Trust, je pokazala, da je bilo 78 odstotkov vprašanih "nezadovoljnih s tistimi na čelu Old Trafforda" v zadnjem letu.

Več kot tri četrtine (77 odstotkov) od vzorca 19.956 navijačev je prav tako dejalo, da nimajo zaupanja, da ima klub "jasno strategijo za vrnitev na vrh".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.