Navijači Atlética glasno protestirajo

Foto: EPA
Foto: EPA
V španski prestolnici niso najbolje sprejeli sprememb, ki so jih napovedali kitajski solastniki.
Oglej si celoten članek

Navijači španskega nogometnega prvoligaša Atlética iz Madrida, pri katerem si kruh služi tudi trenutno poškodovani slovenski reprezentant Jan Oblak, so na tekmi proti Las Palmasu glasno izrazili svoje nezadovoljstvo z napovedano spremembo grba in imenom novega stadiona.

Kitajskim solastnikom, korporaciji Wanda, ki naj bili glavni krivci za spremembe, so navijači dali vedeti, da v klubu niso zaželeni, vzklikali so jim, da naj se vrnejo domov. Prav tako so začeli zbirati podpise proti spremembam.

Razkurila sta jih grb in ime stadiona

Atlético, klub s 113-letno zgodovino, je prejšnji teden predstavil nov grb, v katerem so sicer zadržali tradicionalne barve, a spremenili njegov levi zgornji kot, kjer se nahaja medved, eden od simbolov mesta Madrid.

Sporočili so tudi ime novega stadiona, na katerega se bodo preselili z Vicente Calderona. Stadion se bo imenoval Wanda Metropolitano, z imenom se simpatizerji kluba ne strinjajo.

"Grb in naša zgodovina sta večna, greh jih je spreminjati," vodstvu kluba, katerega večinski lastnik je družina Gil, sporočajo navijači z obrežja reke Manzanares.

Predsednik uprave Miguel Angel Gil Marín in predsednik Enrique Cerezo imata drugačno mnenje: "Wanda in Atlético sta blagovni znamki, njuno sodelovanje bo še povečalo priljubljenost kluba. Sprememba grba in ime stadiona sta nov korak k evoluciji kluba."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.