Navijači Fenerja noreli po slavju Galatasaraya

Foto: EPA Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA navijači Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA navijači policija izgredi incidenti Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija I Foto: EPA Necati Ates Melo pokal Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Melo Necati Ates Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Melo Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul Foto: EPA Terim Fenerbahče Galatasaray turška liga Turčija Istanbul
Navijači turškega Fenerbahčeja, milo rečeno, niso preveč športno prenesli poraza svojega moštva na zadnji dan turškega prvenstva, ki je v soboto zvečer prinesel 18. naslov njihovim velikim istanbulskim rivalom Galatasarayu. Po derbiju brez zadetkov se je "tekma" razživela na igrišču, kjer so se navijači Fenerja spopadli s policisti.
Oglej si celoten članek

Fenerbahče je za ubranitev naslova turškega prvaka na zadnji dan prvenstva potreboval zmago, a jih je mestni rival Galatasaray s starim mačkom Fatihom Terimom pred domačimi navijači zadržal pri remiju brez golov in osvojil rekordni 18. naslov prvaka, s katerim se je na vrhu večne lestvice izenačil prav s svojimi mestnimi rivali.

Obe moštvi sta tekmo zaključili z desetimi igralci, Galatasaray pa je naslov osvojil s točko prednosti. Trabzonspor je na koncu osvojil tretje, Bešiktaš pa četrto mesto. Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je začel kaos, ko so domači navijači vdrli na igrišče in se spopadli s policisti. Na zelenico je priletelo tudi veliko število stolov, medtem ko navijačev Galatasaraya zaradi prepovedi vodstva prvenstva ni bilo na tekmi.

Spopad se je nadaljeval tudi zunaj stadiona, kjer so policisti navijače mirili s solzivcem in vodnimi topovi. Na trgu Taksim, kjer so slavili navijači Galatasaraya, je bilo bolj veselo. Terim je v svoji tretji epizodi kot treden rdeče-rumenih osvojil naslov prvaka, potem ko je pred okrog letom dni vodenje ekipe prevzel od začasnega trenerja Bulenta Underja.

S tem se je zaključila sicer klavrna sezona za turški nogomet, ki so ga zaznamovale obtožbe o nameščanju tekem, v katere naj bi bilo vpletenih vsaj 93 igralcev in uradnikov po celi državi, med njimi tudi Fenerbahčejev predsednik Aziz Yildirim. Zaprtega predsednika so se navijači Fenerbahčeja spomnili z ogromnim mozaikom pred začetkom sobotne tekme.

Poročilo o izgredih s televizije Al Džazira:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:52 13. Maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.