Navijači: "Ne bomo del zahrbtnih iger"

Foto: Žurnal24 Navijači sporočajo, da se morajo tisti, ki imajo v slovenskem nogometu škarje in
V zvezi z medijskim namiznim tenisom med NZS in Spinsom in še posebej glede sporne delitve denarja in obljubljenih sredstev navijačem se je z izjavo za javnost oglasil klub navijačev Slovenia Supporters.
Oglej si celoten članek

Za Medije in javnost

Zadeva: Izjava za medije o novem sporu med reprezentanti in NZS

V klubu navijačev slovenske nogometne reprezentance Slovenija supporters smo se odločili, da medijem in javnosti posredujemo izjavo v zvezi z denarno pomočjo reprezentantov za organizacijo ogleda svetovnega prvenstva v Južni Afriki. Izjava je podana s strani kluba Slovenija supporters in uradno ne vključuje mnenj drugih organiziranih navijaških skupin. Prav tako ni zlonamerna, ampak bi z njo radi povedali svoje tisti, ki v slovenski nogomet vlagamo čustva in svoje lastne prihodke.

Klub Slovenija supporters je za finančno pomoč reprezentantov izvedel od predsednika NZS Ivana Simiča po sestanku v Birminghamu, kjer so bili navzoči selektor Matjaž Kek, kapetan Robert Koren in že prej omenjeni predsednik NZS. Predsednik NZS je po telefonu predsednika kluba Slovenija supporters Aleša Kaučiča obvestil o morebitni finančni pomoči s strani reprezentantov za odhod organiziranih navijaških skupin na svetovno prvenstvo. V pogovoru se je omenjala finančna pomoč v višini 50 tisoč evrov oziroma finančna pomoč v enaki višini, kot jo bo za navijače dala NZS.

Foto: Žurnal24

Po telefonskem pogovoru se do treh tednov pred odhodom na prvenstvo o tem ni več razpravljalo. Klub Slovenija supporters pa je pred odhodom prek predsednika NZS in sekretarja reprezentance (ki naj bi vprašanje prenesel kapetanu Robertu Korenu) še enkrat preveril, ali bodo organizirani navijači
te finančne pomoči deležni ali ne. Ker jasnega odgovora nismo dobili, smo v dobro slovenskega nogometa zadevo pri klubu Slovenija supporters zaključili.

Prav tako smo se v hotelu Habakuk v Mariboru sestali s kapetanom Robertom Korenom in jim zaželeli vse naj, naj v Južni Afriki ter jim zagotovili, da imajo podporo slovenskih navijačev, ker so se s strani določenih oseb iz slovenskega nogometa pojavljala namigovanja, da se reprezentanti slovenskih
navijačev bojijo. Zato smo hoteli reprezentantom predati sporočilo, da dihamo skupaj, in to z naše strani velja še danes. Z Robertom pa se nismo pogovarjali ne o sestanku v Birminghamu in ne o finančni pomoči za Južno Afriko.

V klubu Slovenija supporters smo mnenja, da navijači slovenske nogometne reprezentance ne hodimo na tekme zato, "da bi nas kdo kupoval ali plačeval", ampak zaradi ljubezni do Slovenije, slovenskega naroda, slovenske besede in nogometa, ki je pri reprezentanci še nacionalnega pomena.
Od reprezentantov nismo nikoli zahtevali denarja ali kakršnekoli denarne pomoči. Odkrito pa priznavamo, da bi bila finančna pomoč za večino posameznikov, ki so obiskali tekme reprezentance v Afriki in v kvalifikacijah, več kot človekoljubna in dobrodelna. A odločitev, kam bo kdo dal denar, sprejme
vsak sam, zato spoštujemo tudi odločitev reprezentantov in ne zdi se nam prav, da se v sporu med NZS in Spinsom (ki zastopa reprezentante) omenja denarna pomoč navijačem. Nas za neposredno mnenje ni vprašal nihče in ne bomo del zahrbtnih iger v slovenskem nogometnem prostoru.

Foto: Žurnal24

Hkrati pa vsem vpletenim sporočamo, da si navijač slovenske nogometne reprezentance ali kateregakoli drugega športa oziroma panoge ne zasluži, da se na tak način igrate z nami. Mnogi med nami se odrekamo času z družino, dopuste in proste dni namenjamo podpori slovenskega športa, velik del svojih prihodkov namenjamo ogledu tekem, vstopnicam, navijaškim rekvizitom, potovanjem na športne prireditve in podobno. Iz tega razloga se o "denarju", ki ga večina slovenskih navijačev v vsem življenju sploh ne bo zaslužila, pogovarjajte za mizo in na za to primernem mestu. Če pa tega niste sposobni, ga vrnite sponzorjem, Fifi, Uefi in drugim, ki vas financirajo oziroma financiramo.

Slovenska nogometna reprezentanca je na 15. mestu Fifine lestvice in zasluge za to si lahko po našem mnenju razdelimo vsi, ki smo bili v zadnjih letih na slovenskem nogometnem reprezentančnem zemljevidu. Temu 15. mestu pa se moramo znati tudi primerno vesti, tako na igriščih kot zunaj njih.
Razna prepiranja med tem, ko vsi delamo za uvrstitev na EP 2012, niso primerno vedenje.

Klub Slovenija supporters

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.