Navijači odvzeli trak kapetanu kluba

Foto: Epa Benjamin Stambouli
To se dogaja tudi v najmočnejših ligah.
Oglej si celoten članek

V Sloveniji se je že nekajkrat zgodilo, da so navijači po neuspešnih predstavah zahtevali spremembe in vplivali na kadrovsko politiko v klubu, na takšne scene pa očitno niso imuni tudi v najmočnejših ligah. Tokrat so bili nezadovoljni privrženci Schalkeja.

Schalke 04 je na zadnji prvenstveni tekmi predmačimi gledalci s simboličnim rezultatom 0:4 izgubil proti lokalnemu tekmecu Fortuni Düsseldorf. Bila je to kaplja čez rob za nekatere navijače kluba iz Gelsenkirchna. Rudarji, ki sicer še igrajo v ligi prvakov, a se jim v osmini finala obeta izpad proti Manchester Cityju, se trenutno nahajajo šele na 14. mestu Bundeslige, v 24 prvenstvenih krogih so zbrali 23 točk. Zabeležili so šest zmag, pet remijev in 13 porazov. Izpad jim sicer v 18-članski ligi še ne grozi, saj ima 16. Stuttgart sedem točk manj, Hannover in Nürnberga pa sta doslej zbrala le 14 in 13 točk. 

Po tekmi s Fortuno je vodja domačih navijačev odvzel trak 'začasnemu' kapetanu Schalkeja Benjaminu Stambouliju. Prvi med enakimi je na zelenici pri Schalkeju sicer vratar Ralf Fährmann, ki pa proti Düsseldorfčanom ni zaigral. Na začetku sezone so sicer pri klubu izvedli akcijo s katero so kapetana določili prav navijači, ti pa so se odločili za čuvaja mreže.

Vse bolj je na udaru tudi 33-letni trener rudarjev Domenico Tedesco.

Foto: Epa Domenico Tedesco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.