Navijači ''raztrgali'' mladega Avstralca

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstalski tenisač Nick Kyrgios je s sramotnim vedenjem na mastersu v Šanghaju šokiral teniško javnost. Po porazu proti Mischi Zverevu je najglasnejšim kritikom poslal jasno sporočilo.
Oglej si celoten članek

''Ničesar jim ne dolgujem. Nisem jih prosil, da pridejo gledat. Če jim ni všeč, lahko odidejo,'' je na tiskovni konferenci po porazu v drugem krogu teniškega turnirja serije masters 1000 izjavil Nick Kyrgios.

Avstralec je pred štimi dnevi v Tokiu osvojil najprestižnejšo lovoriko v njegovi karieri, dobre forme pa ni uspel potrditi v Šanghaju, kjer je sebi in nenazadanje svoji ekipi zakuhal veliko sramoto.

Kyrgios je med dvobojem z Mischo Zverevim, ki je trajal pičlih 48 minut, tekmecu prepuščal točke in se prepiral z navijači. ''To je profesionalni turnir. Moraš se vesti kot profesionalec,'' je neukrotljivega 21-letnika opomnil glavni delivec pravice Ali Nilli in mu zaradi neprimernih besed izrekel še opozorilo.

''Odigral sem veliko obračunov. Fizično in mentalno sem utrujen. Izbral sem si enostavnejšo pot in preprosto se nisem pojavil na igrišču,'' je na tiskovni konferenci povedal Avstralec. Na vprašanje, ali razume negativno reakcijo navijačev, je 21-letnik odvrnil: ''Niti približno. Če bi vedeli, o čem govorijo, bi bili na igrišču. Ne vedo, kaj prestajam, tako da ne, ne razumem. Veste, da sem nepredvidljiv. Izbira je vaša. Ničesar vam ne dolgujem. Meni to ne bo kratilo spanca.''

Avstralec si je nato vzel nekaj časa za razmislek in se kasneje oglasil z objavo na Twitterju. ''Nisem bil dovolj dober na več ravneh. Boljši sem od tega. Lahko nadaljujem z izgovori, vendar jih nimam. Žal mi je,'' je zapisal kontroverzni 21-letnik, ki je zaradi spora z avstralskim olimpijskem komitejem odpovedal udeležbo na OI v Riu de Janeiru. 

Kyrgios si je v svoji kratki karieri privoščil kar nekaj neumnost, ki so dodobra uničile njegov ugled. Najslavnejša med njimi se je zgodila lani v Kanadi, ko je Stanu Wawrinki med obračunom dejal, da je Thanasi Kokkinakis spal z njegovim dekletom. Na letošnjem OP Francije je nečloveško vpil na pobiralca žog, v Wimbledonu pa je priznal, da je pred dvobojem z Andyjem Murrayjem igral računalniške igrice.

Zveza teniških profesionalcev (ATP) mu je zaradi neprimernega odnosa do sodnikov in nasprotnikov izrekla več denarnih kazni, a brez pravega učinka. Kyrgios je v preteklosti večkrat poudaril, da tenis igra po sili razmer, do igre pa ne čuti nobene posebne naklonjenosti.

Avstralec ima kljub zgodnjemu izpadu še vedno teoretične možnosti, da si zagotovi nastop na zaključnem turnirju World Tour Finals v Londonu. Finale sezone, na katerem se meri osem najboljših igralcev sveta, so sanje praktično vsakega profesionalca, a Kyrgiosa to sploh ne zanima. ''Če povem po pravici, mi ne bi moglo biti bolj vseeno,'' je izjavil.

Zveza teniških profesionalcev ga je kaznovala s 16.500 ameriškimi dolarji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.