Navijači Rome v bojkot mestnega derbija

Foto: EPA
Foto: EPA
Navijači italijanskega nogometnega prvoligaša Rome so napovedali bojkot nedeljskega mestnega derbija z Laziem.
Oglej si celoten članek

Vzrok za bojkot navijačev je nestrinjanje z varnostnimi ukrepi, ki so jih uvedli na Stadiu Olimpicu, stadionu, ki si ga Roma in Lazio delita.

Navijači Rome so po Rimu razobesili številne napise, s katerimi pozivajo navijače, naj ne hodijo na tekme. "Olimpico združuje, ograje razdeljujejo čustva," se glasi eno od sporočil.

Mestne oblasti so po navijaških sektorjih dale postaviti pregrade in te razdelile na dva dela. Poostrile so tudi varnostne ukrepe na vhodu na stadion, s tem pa so močno razjezile predvsem najbolj goreče navijače, takoimenovane ultre, ki se v teh sektorjih oziroma curvah zadržujejo. Navijači so na ukrepe odgovorili z bojkotom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.