Navijači udarili po našem asu: "Je**š to slovensko podgano!"

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Potem ko Toronto že skoraj pol leta ponižuje in zapostavlja slovenskega košarkarskega zvezdnika, so tokrat po njem z vso silo udarili še navijači.
Oglej si celoten članek

Morda so bili pred nekaj leti prvič v svoji zgodovini NBA prvaki, toda Toronto Raptors so letos znova dokazali, kako majhen klub še vedno so ter da se po svoji veličini niti slučajno ne morejo meriti z veliko večino NBA ekip.

Človek namreč skoraj ne more verjeti, kaj počnejo slovenskemu košarkarskemu asu Goranu Dragiću, ki že celotno kariero velja za enega največjih borcev v ligi, ki so se vedno pripravljeni podrediti svoji ekipi.

Foto: Profimedia Goran Dragić

Košarkar, čigar igralno kariero ni zaznamoval niti en sam incident, se je bil pripravljen v preteklosti celo odreči mesta v prvi postavi, le da bi svojo ekipo naredil še močnejšo in kamorkoli ga je v NBA zanesla pot, je nemudoma postal eden izmed ljubljencev navijačev.

Nato pa je prispel v Toronto ter se srečal z enim bolj umazanih in kontroverznih trenerjev lige Nickom Nursom, in tu so se začele Slovenčeve muke. Dragić je namreč sezono solidno začel in na tistih tekmah, na katerih je dobil priložnost, igral zelo dobro, predvsem pa borbeno in se znova boril za vsako žogo.

Toda Nurse, ki se je nedavno uspel zaplesti celo v incident z Luko Dončićem, ko mu je slednji med tekmo lepo zabrusil, naj že enkrat "od**be", se je po nekaj kolih odločil, da na nekdanjega slovenskega kapetana preprosto ne računa več.

Foto: Profimedia Goran Dragić

Sredi največje krize s poškodbami ga je sicer vpoklical nazaj za eno tekmo in Gogi je odigral naravnost fantastično, a se je Nurse po tekmi znova odločil, da Slovenec ne bo več igral, kmalu pa je celo nehal trenirati z ekipo.

Nursova odločitev, da enega najbolj skromnih in delavnih igralcev postavi na hladno, milo rečeno meji na idiotizem, saj Toronto tako še vedno plačuje precej visoko Dragićevo pogodbo, pa čeprav slednji ne igra že od 13. novembra, za Totonto pa je odigral vsega skupaj le 5 tekem (in precej podpovprečni ekipi Toronta bi letos prišel še kako prav), obenem pa mu s tem , ko že mesece ni stopil na igrišče, zmanjšujejo tudi njegovo vrednost, tako da je še manj verjetno, da bi se ga lahko rešili v kakšni izmed menjav. Odstranitev Dragića tako ekipi ne prinaša čisto nič dobrega.

In zdaj se je Dragić, ki mora že mesece trpeti poniževanje s strani ekipe Toronta in njihovega trenerja, znašel še na udaru navijačev, ki so pobesneli, ker so kamere ujele njihovega košarkarja, kako se je v Miamiju udeležil tekme svoje prejšnje ekipe.

Goran, ki ga s Torontom veže pogodba do konca sezone, si je namreč v živo ogledal dvoboj med Miami Heat in Los Angeles Clippers ter s tem razjezil navijače Toronta, ki smatrajo, da jih je Dragić izdal, saj namesto da bi igral za njihovo ekipo, obiskuje tekme njihovih nasprotnikov. Pri tem so seveda popolnoma zanemarili dejstvo, da je bil Toronto tisti, ki se je odločil da na Dragića ne računa več.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je tako postal tarča številnih zbadljivk na socialnih omrežjih in nekatera sporočila so resnično primitivna. "Nikoli si nisem za nobenega košarkarja želel, da se njegove križne vezi spremenijo v prah, toda Dragić je nevarno blizu," ter: "Je**š to slovensko podgano," sta bili zgolj dve izmed najbolj neokusnih.

So se pa na drugi strani pojavila tudi nekatera sporočila, ki podpirajo njegovo početje: "Navijači Toronta so se z neokusnimi napadi spravili nad Gogija. Jutri igra Toronto pri Miamiju. Predstavljajte si, da bi Goran na tribuni sedel v dresu Miamija. Plačal bi, da bi videl, da si Goran tako privošči Raptorje. Navsezadnje, to bi si tudi zaslužili." A glede na Gogijev pošteni karakter, smo lahko prepričani, da se kaj takega zagotovo ne bo zgodilo. Verjetno pa ni dvoma, za katero ekipo bo z vsem srcem navijal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 21:50 30. Januar 2022.

    Odkar imate gor ta članek, se je končala še hokejska tekma Pittsburgh(PIT):LA. Zmaga za LA 4:3. Podam poročilo, ker pride …

  • 18:44 30. Januar 2022.

    Primitivizem. Ni boljše besede za tale slabo napisan in nedomišljen zmazek. Seveda je Žurnal24 postal skrajno žolti medij, za katerega …

  • 22:19 29. Januar 2022.

    Gledal sem hokej PHI (Philadelphia):LA (4:3 po podaljšku). Podam poročilo, zakaj pa ne. Hokejski članek pride šele zjutraj. Tekma se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.