Navijači znova na zelenici

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Luis Fabiano Foto: Žurnal24 kaka Foto: Žurnal24 Gilberto Silva Foto: Žurnal24 Robert Mugabe Foto: Žurnal24 navijac zimbabveja Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 kaka Foto: Žurnal24 navijaci zimbabveja Foto: Žurnal24 navijac zimbabveja Foto: Žurnal24 michal bastos Foto: Žurnal24 Thiago Melo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Neven Subotić (desno) poziva rojake, naj na Marakano pridejo bodrit "orle" Radom Foto: Žurnal24 Dejan Stanković (Srbija) in David Nowak (Poljska) Foto: Žurnal24 Danko Lazović (Srbija) in Grzegorz Wojtkowiak (Poljska) Foto: Žurnal24 Aleksandar Kolarov (Srbija) in Lukasz Piszczek (Poljska) Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Svetovno prvenstvo v nogometu je tako rekoč pred vrati, zato vse reprezentance počasi zaključujejo svoje priprave. V sredo je bilo odigranih osem tekem.
Oglej si celoten članek
Utrinke s tistih bolj zanimivih srečanj si lahko ogledate v galeriji.

Brazilski nogometaši, eni izmed največjih favoritov letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki, so na prijateljskem srečanju v Harareju brez večjih težav premagali domači Zimbabve s 3:0 (2:0). Tri prelepe zadetke so dosegli Michel Bastos s prostega strela (41. minuta), Robinho (44.) in Elano (57.), vse tri mojstrovine pa si lahko ogledate v zavihku video. Brazilci bodo igrali še v nedeljo v Dar es Salaamu s Tanzanijo, nato pa jih čaka prva tekma SP s Severno Korejo 15. junija v Johannesburgu.

V sredo sta na igrišče stopila še dva udeleženca prihajajočega mundiala. Paragvaj je v gosteh z 2:0 odpravil Grčijo, oba zadetka pa sta padla že v prvem polčasu. Za 1:0 je že v deveti minuti zadel Enrique Vera, medtem ko je končni izid tekme v 25. minuti postavil aprila letos naturalizirani Paragvajec argentinskih korenin, Lucas Barrios, ki je bil natančen že na zadnjem srečanju svoje izbrane vrste proti Slonokoščeni obali. Še en udeleženec SP v Južnoafriški republiki, Honduras, pa v 90 minutah ni uspel streti odpora Azerbajdžana. Tekma se je zaključila z začetnih 0:0, Honduras pa čaka v zadnjih dneh priprav še ogromno dela, saj so igrali zelo neprepričljivo in v okvir vrat Salahata Agajeva poslali vsega en strel.

V avstrijskem Kufsteinu sta se pomerila Poljska in Srbija, ki je hotela popraviti vtis po nenadejanem porazu proti Novi Zelandiji preteklo soboto. Tekma se je končala tako kot se je tudi začela, z rezultatom 0:0. Edini izgovor za novo neprepričljivo predstavo srbske reprezentance pa je dejstvo, da je Radomir Antić priložnost za dokazovanje dal vsem igralcem, ki na SP ne računajo na večjo minutažo.Tekmo je vnovič zaznamoval tudi vpad nekaj navijačev na zelenico, ki pa so bili tokrat po večini s poljske strani. Kakorkoli, med njimi se je našlo tudi nekaj srbskih navijačev, kar seveda pomeni še dodatne težave za srbsko reprezentanco, ki bi bila lahkko zaradi tega v skrajnem primeru tudi izključena z mundiala.

Do zmage z 1:0 pa so na gostovanju pri Norveški prišli Ukrajinci. Edini gol na tekmi je dosegel Roman Zozulja po hudi napaki domačega vratarja, kaj točno se je zgodilo v 78. minuti tekme pa si lahko ogledate v spodnjem videu.



Prijateljske tekme, 2. junij 2010:

Zimbabve : Brazilija 0:3 (0:2)
Bastos (41), Robinho (44), Elano (57)

Azerbajdžan : Honduras 0:0 (0:0)
RK: Yunusogli (73/Aze)

Grčija : Paragvaj 0:2 (0:2)
Vera (9), Barrios (25)
 
Norveška : Ukrajina 0:1 (0:0)
Zozulja (78)

Romunija : Makedonija 0:1 (0:1)
Sikov (24)
 
Belorusija : Švedska 0:1 (0:0)
Wilhelmsson (48)
 
Albanija : Andora 1:0 (1:0)
Salihi (44)
 
Srbija : Poljska 0:0 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.