Navijačica se je zažgala pred sodiščem, Fifa ukrepala

Foto: Profimedia žoga Liga prvakov
Pri Fifi napovedujejo sprememb
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) bo po smrti navijačice Sahar Khodayari v Iran poslala delegacijo, ki bo s tamkajšnjimi oblastmi skušala najti način, da bi bil v prihodnje omogočen ogled nogometnih tekem tudi ženskam, je sporočila Fifa, ter dodala, da naj bi se to zgodilo kmalu. Datuma ni navedla.

Fifa je ta korak storila teden dni potem, ko se je Sahar Khodayari zažgala pred sodiščem in nato umrla. Povedali so ji, da jo čaka šest mesecev zapora, ker se je skušala pretihotapiti na stadion v Teheranu zaradi ogleda moške nogometne tekme, preoblečena v moška oblačila.

Iran je prepovedal prisotnost žensk na nogometnih stadionih in drugih športnih prizoriščih leta 1981. Kleriki so to utemeljili z zaščito žensk pred izrazito moškim ozračjem in pogledom na pol gole moške.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.