Navijačice ljubijo nogometaše?

Foto: Žurnal24 Nogometaši res dobijo dobre punce, v smehu pove Jordan. (Foto: Matej Podgoršek)
Najlepša dekleta padajo na nogometaše – kliše ali resnica? Povprašali smo Jordana Capitania, novega tekača pri Silverhawksih, ki je v Ljubljano prišel z zavidanja vredno statistiko s kolidža.
Oglej si celoten članek
Jordan Capitanio je v štirih sezonah za Golden Bears dosegel 3,083 jarda in imel 37 touchdownov ob povprečju 5,45 jarda na poskus.

Jordan, študirali pa sta na univerzi Western New England College. Lahko poveste kaj več o igranju na kolidžu?
Pred petimi leti nisem vedel, kam me bo kariera peljala po kolidžu. Zato sem izbral manj konkurenčno šolo iz nižje divizije, da bi lahko od začetka igral. Lahko rečem, da sem tam odigral zelo dobro in spoznal veliko prijateljev, kar je zame najpomembneje. 

Ko gledamo tekme univerzitetnega ameriškega nogometa na malih zaslonih, se nam zdi, da je vzdušje na njih mnogo boljše kot na tekmah lige NFL.
Atmosfera je zagotovo drugačna. V NFL vsi igrajo za denar. To je njihova služba. Na kolidžu pa je podobno kot v Evropi. Igrajo zaradi strasti, ker imajo radi igro in si želijo igrati. Nihče jim ne plača in jih ne sili. Temu nato dodajte navijače, marching band in navijačice ter dobite odlično vzdušje.

Je res, kot vidimo v hollywoodskih filmih ali televizijskih serijah, kot je Glee, da igralci ameriškega nogometa, še posebej tekači in podajalci, dobijo vse najboljše punce na šoli, predvsem navijačice, ali pa je to le kliše?
Se zgodi, a ne tako pogosto, kot to kažejo v Hollywoodu. Pravzaprav to velja za vse športnike na kolidžu. Ja, tudi sam sem se na kolidžu družil s privlačnimi dekleti.

Ste v Ljubljani sami?
Prišel sem sam. Imam dekle, a je še v šoli. Maja bo diplomirala in nato prišla na obisk.

Težko je priti v NFL. So to vseeno vaše sanje?
Pravzaprav imam doma agenta, s katerim delava, da bi počasi dosegel rezultate, da bi sploh postal zanimiv za NFL. Je to dosegljivo? Težko. Rekel bi, da je bolj realen cilj kanadski nogomet, saj je v CFL lažje priti. Upam, da bom lahko v Sloveniji dvignil raven svoje igre.

V NFL Jordan z vsem srcem navija za New York Giants. "Imajo veliko mladih lovilcev. S časom bodo vse boljši, le linijo imajo vse starejšo." Nekdanji član Giantsov, 32-letni Reuben Droughns, ki je z njimi leta 2008 osvojil Super Bowl, je tik pred startom sezone okrepil Vukove, s katerimi Silverhawks igrajo to soboto. Uradno le kot pomočnik trenerja.

Imate v ligi NFL svojega vzornika?
Rastel sem ob spremljanju Giantsov: David Meggett, Rodney Hampton. Tudi Emmitt Smith mi je bil eden ljubših. Ti fantje so bili takrat popularni. Sicer pa pravega vzornika med igralci nimam. Moj pravi vzor je le oče, ki je prav tako igral. Sam sem začel igrati pri osmih letih. Od takrat ima oče name velik vpliv.

Ko govoriva o vzornikih: je O. J. Simpson še vzor mladim tekačem ali je za vašo generacijo bolj znan kot obsojeni zločinec?
Za našo generacijo res ni najbolj znan kot nogometaš. Imam svoje mnenje o njem in drugih uspešnih športnikih, ki imajo težave v zasebnem življenju, na primer Tiger Woods. To me ne prizadene, zaradi tega jih ne zasovražim. O. J. je bil odličen tekač. Bil je predan športnik. Zasluži si spoštovanje za odličnega nogometaša. Kar pa se je dogajalo izven zelenic, pa je le njegova stvar in ne naša.

Ste spregledali prvi del intervjuja? Preberite ga tukaj, ko se je Jordan razgovoril o tem, kaj lahko prinese ljubljanskim Silverhawksom v ligi Cefl.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.