NBA bi košarkarske dragulje novačila že pri 18 letih

Foto: Epa
Foto: Epa
Najnižja še dovoljena starost udeležencev nabora, na katerem izbirajo kandidate za nastop v severnoameriški košarkarski ligi NBA, naj bi se znižala z 19 na 18 let, je poročal portal The Athletic.
Oglej si celoten članek

Po poročanju omenjenega portala so se vodstvo lige in združenje igralcev že dogovorili za takšno spremembo, ki bo vključena v novo kolektivno pogodbo, ki bo veljala od decembra. Nova ureditev bi lahko začela veljati že z letom 2024.

Znižanje starosti udeležencev nabora bi pomenilo, da bi lahko v NBA vstopili igralci neposredno iz srednjih šol. Sedanja starostna omejitev 19 let je v veljavi od leta 2005.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.