NBA-jevec dobil 25 tekem prepovedi

Foto: Profimedia jodie meeks
Ameriški košarkar krivdo zavrača.
Oglej si celoten članek

Košarkarska ekipa Washington Wizards v končnici severnoameriške lige NBA ne bo mogla računati na Jodiea Meeksa. Tridesetletni NBA-jevec je zaradi pozitivnega dopinškega testa dobil 25 tekem prepovedi.

"Košarkar Washington Wizards Jodie Meeks je bil kaznovan s 25 tekmami prepovedi, ker je kršil protidopinška pravila lige NBA. V njegovem vzorcu je bil odkrit rastni hormon ipamorelin," je sporočila NBA.

Meeks bo kazen začel prestajati s prvo tekmo končnico med Washington Wizards in Toronto Raptors, ki bo v noči na nedeljo.

Košarkar vztraja, da je nedolžen, in napoveduje pritožbo. "Obžalujemo, da se je NBA odločila za prenagljen ukrep proti Jodieu. Na suspenz se bomo pritožili in branili njegove pravice. Na žalost velja, da je športnik kriv, dokler ne dokaže nedolžnosti, zato bo primoran izpustiti končnico," je sporočil košarkarjev odvetnik.

Foto: Profimedia jodie meeks

Meeks se je odzval z izjavo za ESPN. "V zadnjih devetih letih sem bil ponižen ob vsaki priložnosti, da vstopim v NBA areno in oblečem dres s priimkom Meeks na hrbtni strani. Uspešno sem prestal neskončno število dopinških testov. Ker nikoli nisem užival nobenih poživil, sem globoko razočaran in šokiran nad to novico. Poudarjam, da nikoli nisem zaužil ničesar za izboljšanje fizične zmogljivosti. Preveč spoštujem košarko, da bi storil kaj takšnega," je sporočil.

Meeks, nekdanji košarkar Los Angeles Lakers, Detroit Pistons in Orlando Magic, je v letošnji sezoni za Washington Wizards v povprečju dosegal 6,3 točke na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.