"Dallas je naredil napako, toda to ni povezano z Irvingom"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarska legenda Vince Carter je kritiziral kadrovanje Dallasa pri prestopu Kyrieja Irvinga.
Oglej si celoten članek

Vodstvo košarkarske ekipe Dallas Mavericks naj bi z odmevnim prestopom Kyrieja Irvinga storilo pomembnen korak k uresničitvi visokih rezultatskih ciljev, vendar se kadrovska poteza ni izkazala za najbolj učinkovito.

Dallas je od prihoda enega najboljših igralcev v ligi NBA nanizal kopico povprečnih predstav in ob koncu rednega dela celo zgrešil uvrstitev v končnico, kar pa je bila vsaj delno tudi strateška odločitev, zaradi česar ga je kasneje celo doletela finančna kazen.

Trenutno situacijo v teksaški ekipi zelo podrobno spremlja tudi nekdanji član moštva Vince Carter, ki meni, da je bil posel Dallasa, v katerem sta se v zameno za Irvinga v Brooklyn preselila Dorian Finney-Smith in Spencer Dinwiddie, napaka.

Odhod dveh ključnih igralcev je imel pogubne posledice na obrambni polovici igrišča, kjer so imeli v pretekli sezoni največ težav.

"To mi ni bilo všeč," je prestop Irvinga komentiral Carter. "Toda to nima nobene povezave z Irvingom. Ni mi bilo všeč, čemu so se morali odreči, da so ga dobili," je priznal Carter in dodal, da je Dallas z odhodom Finney-Smitha izgubil svojega najboljšega obrambnega igralca, zaradi česar je bil Luka Dončić primoran prevzeti večjo odgovornost v obrambi.

Foto: Profimedia Vince Carter "Vseeno verjamem, da lahko Luka in Kyrie uspeta skupaj. Toda težava je v ekipi. Če bodo sestavili boljšo ekipo, se bo kmalu pokazalo, ali so res pripravljen zavihati rokave. Če ne bodo dosegali rezultatov, potem se lahko zadeva hitro izrodi v smislu 'jaz grem po svoje številke'. Igralčeva pogodba postane glavna motivacija. To je težava moštev, ki ne zmagujejo."

"Videli smo že, da se je Kyrie sposoben prilagoditi. Ko je igral z Jamesom Hardnom, mu je prepustil vlogo organizatorja igre. Verjamem, da bo enako dovolil tudi Luki.  Potem pa mora Jason Kidd poskrbeti, da bodo stvari stekle. Če bo Kyrie Luki prepustil to vlogo na začetku, potem lahko sam več kreira v drugi peterki in je takrat bolj dominanten z žogo. Tako bi lahko rotirali. Potem pa bo potrebno samo še ugotoviti, kako pristopiti k zadnji četrtini," je delček strategije še prispeval Carter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:07 27. April 2023.

    Tako kadrovanje je hud "loto". Če so mislili, da bosta 2 igralca po parih tekmah ujela "kemijo" in nasula 100+ …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.