NBA velikan, desetkratni All-Starovec, končal kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Carmelo Anthony je odšel v košarkarski pokoj.
Oglej si celoten članek

Znani ameriški košarkar Carmelo Anthony je oznanil, da končuje igralsko kariero, je zapisala ameriška spletna stran ESPN. "Prišel je čas, da se upokojim," je v video nagovoru na družabnem omrežju sporočil 38-letni Newyorčan, ki je kar 19 sezon igral v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

V tem obdobju je dosegel kar 28.289 točk, kar je deveti najboljši dosežek v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Pred njim so le LeBron James, Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Dirk Nowitzki, Wilt Chamberlain in Shaquille O'Neal.

V dolgoletni karieri je igral za Denver Nuggets, New York Knicks, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Portland Trail Blazers in Los Angeles Lakers.

V dresu ZDA je nastopil na štirih poletnih olimpijskih igrah, kar je košarkarski rekord v njegovi državi. V Pekingu 2008, Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil odličje najbolj žlahtnega leska, v Atenah 2004 pa bronastega. Bil je tudi član bronaste ameriške izbrane vrste na svetovnem prvenstvu na Japonskem 2006.

V ligi NBA je desetkrat nastopil na tekmi zvezdnikov, v sezoni 2012/13, ko je igral za kratkohlačnike iz New Yorka, je bil tudi najboljši strelec sezone. Šestkrat je bil izbran v eno izmed najboljših treh peterk lige.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.