NBA zvezdniki rušili rekorde

Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA Foto: EPA All Stars NBA
Košarkarji Zahoda so na tradicionalni tekmi All-Stars, ki se je končala z rekordnim številom točk (374), s 192:188 premagali igralce Vzhoda.
Oglej si celoten članek

Košarkarske tekme zvezd oziroma takoimenovani All Stars so že davno izgubile svoj čar, tokratna predstava zvezdnikov lige NBA v New Orleansu je temu dodala novo poglavje. Tekma se je končala z rekordno visokim rezultatom, kar 192:182, domači as Anthony Davis pa je osvojil naziv MVP z 52 doseženimi točkami.

S skupno 374 doseženimi točkami je All Stars v New Orleansu podrl vse rekorde od 1951 dalje, ko so se igralci zahoda in vzhoda prvič pomerili v revialni tekmi.

Davis je bil najbolj aktiven v tej napadalni predstavi, saj je z 52 točkami izboljšal dosedanji rekord posameznika, 42 točk Wilta Chamberlaina iz leta 1962.

Prvi strelec sezone Russell Westbrook je v svojo statistiko vpisal 41 točk, Kevin Durant pa je postal četrti košarkar, ki je na All Stars tekmi zabeležil trojnega dvojčka - 21 točk, 10 skokov, 10 podaj.

Zmagovalec dvoboja je bila ekipa Zahoda, ki je tako slavila šestič v zadnjih sedmih letih.

Bolj zanimiva kot tekma All Stars so bila vzporedna tekmovanja dan prej. Član Indiane Glenn Robinson je zmagal v zabijanju s perfektno oceno 50 v zadnjem poskusu, ko je preskočil tri ljudi in z obema rokama zabil v koš. V metu trojk je slavil Eric Gordon iz Houstona, v spretnosti pa Kristaps Porzingis iz New Yorka.

Na koncu se je večina udeležencev strinjala, da bo tekma All Stars v svoji naslednji, 67. izvedbi, potrebovala določene popravke in izboljšave, saj raven igre zlasti v obrambi ni več primerna za ligo NBA.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.