Ne boste verjeli, kaj so si privoščile po uvrstitvi na SP, Uefa že preiskuje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uefa je že sprožila preiskavo zaradi skandiranja irskih nogometašic.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza Uefa je začela preiskavo, potem ko so nogometašice Irske po zmagi v "play-offu" kvalifikacij za svetovno prvenstvo nad Škotsko pele in skandirale pesem, ki naj bi spodbujala Irsko republikansko armado (Ira).

Po torkovi zmagi z 1:0 je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek, na katerem so nogometašice prepevale pesem "up the 'Ra".

Trenerka irske reprezentance Vera Pauw in irska nogometna zveza sta se zaradi incidenta že opravičili, a ga bo krovna evropska nogometna zveza vseeno podrobneje preučila, so sporočili pri Uefi.

"Iz dna srca se opravičujemo vsem, ki jih je užalila vsebina našega veselja po tekmi, potem ko smo se ravno uvrstili na SP," je dejala trenerka Pauw.

"Incident bomo preverili z nogometašicami in jih opomnili na njihove odgovornosti v zvezi s tem. Davi sem že govorila z igralkami in skupaj se opravičujemo za vso povzročeno škodo. Za to ni izgovorov," je še dodala.

Foto: Profimedia Irska ženska nogometna reprezentanca

Edina strelka dvoboja s Škotsko je bila v 72. minuti Amber Barrett, Irska pa si je z zmago priborila nastop na SP, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.