Ne boste verjeli, kakšen sprejem so pripravili novemu zmagovalcu Toura

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velik sprejem za Vingegaarda na Danskem.
Oglej si celoten članek

Danci so danes v Koebenhavnu pripravili veličasten sprejem za letošnjega zmagovalca kolesarske dirke po Franciji Jonasa Vingegaarda. V prestolnici je kolesarja, ki se je z letališče Kastrup v rumeni majici odpravil v center Koebenhavna in nato navijače pozdravil z balkona mestne hiše, pričakali tisoči ljudi.

"Tisočkrat hvala vsem, ki so me v preteklih treh tednih podpirali," je množici med drugim zavpil Vingegaard, ki mu je ob sprejemu zmanjkalo besed.

Množica v mestnem predelu Amagar je bila nepregledna, agencije pa poročajo, da so tesno stisnjeni navijači na mestnih ulicah delno spominjali celo na navijače, ki tradicionalno pozdravljajo kolesarje na goski etapi z vzponom na sloviti Alpe d'Huez.

Vingegaard je imel za razliko od dirke tokrat čas, da s sovoznikovega sedeža pozdravlja navijače, sprejem pa sta na zadnjih sedežih spremljali tudi žena partnerica Trine in hčerka Frida. Manjkalo ni niti danskih zastav, pred mestno hišo pa so navijači skupaj z Vingegaardom zapeli tudi himno.

Slavje se je nato preselilo v bližnji park Tivoli, kjer so prireditelji sprejema pričakovali 25.000 ljudi. A to ne bo edini sprejem za Vingegarda. Že jutri je načrtovan nov v njegovem domačem Glyngoreju, tja pa naj bi prišlo 10.000 ljubiteljev kolesarstva.

Vingegaard je po Bjarneju Riisu drugi Danec, ki je zmagal na Touru. Riisu je to uspelo leta 1996, Vingegaard pa je imel v nasprotju s svojim rojakom letos izjemno ozadje za slavje, saj so prireditelji Toura na Danskem poskrbeli za vzdušje že v uvodu, ko je Danska gostila prve tri etape dirke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.