Ne boste verjeli, kakšno hitrost je dosegel! Bayernov zvezdnik ruši rekorde!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nogometaš Bayerna je zrušil rekord lige po doseženi hitrosti.
Oglej si celoten članek

Nogometaš Bayerna Alphonso Davies je na torkovi tekmi proti Werderju iz Bremna dosegel nov absolutni rekord nemškega prvenstva po doseženi hitrosti na zelenici, so sporočili iz vodstva nemške lige. Mladi Kanadčan je dosegel najvišjo hitrost 36,51 km/h.

S tem je popravil letošnji najboljši znamki nogometaša Borussie iz Dortmunda, Achrafa Hakimija, ki je letos dosegel hitrost 36 km/h.

Devetnajstletni Davies bi s takšno povprečno hitrostjo 100-metrsko razdaljo ob letečem startu zmogel v vsega 9,86 sekundah.

Bayernov levi bočni branilec se svojega dosežka seveda ni zavedal, zato je bil po tekmi zelo presenečen, ko so mu novinarji razkrili, da je postavil rekord lige.

"Resno? Samo opravljam svoje delo. Sploh ne vem, kdaj se je to zgodilo. Samo opravljam svoj posel v obrambi ter nam poizkušam priboriti žogo nazaj. Sem pa srečen, da sem zrušil rekord," je po tekmi izjavil 19-letnik, ki je leta 2019 prestopil k bavarskemu velikanu iz Vancouvra.

Sicer je bil sprva mišljen kot krilni nogometaš, a se je uveljavil v Bayernovem stroju na poziciji levega bočnega branilca, kjer se je razvil v enega izmed najboljših igralcev na tej poziciji na svetu.

Davies Še nikoli toliko denarja za igralca iz MLS

Davies je v torek z Bayernom drugič postal nemški prvak, potem ko so Bavarci ob zmagi nad Werderjem z 1:0 še osmič zapored osvojili šampionski krožnik. Kanadčan je bil na tekmi sicer predčasno izključen po dveh prejetih rumenih kartonih, kar je njegova prva izključitev v profesionalni karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.