''Ne enega, parkiral je dva avtobusa''

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Liverpoola Brendan Rodgers je po porazu s Chelseajem (0:2) dejal, da José Mourinho pred gol ni parkiral enega, temveč dva avtobusa.
Oglej si celoten članek

Liverpool je v 36. kolu angleške Premier League na Anfiledu izgubil s Chelseajem (0:2) in si dodobra otežil pohod na prvi ligaški naslov pol letu 1990. Redsi imajo dve točki prednosti pred ekipo Joséja Mourinha, ki je z obrambno igro razburil Brendana Rodgersa, in tri pred Manchester Cityjem, ki ima še vedno tekmo v dobrem. Do konca angleškega prvenstva nas ločita še dva kola.

''Mourinho ni parkiral enega, ampak dva avtobusa,'' je taktiko nekdanjega kolega, s katerim sta od leta 2004 do 2007 sodelovala pri Chelseaju, opisal Rodgers. ''José je zadovoljen s svojim načinom igre in verjetno vam bo pokazal svoj življenjepis ter dejal, da deluje, a to ni moj način dela. Rad prevzamem pobudo in pustim igralcem, da pridejo do izraza. Poskusili smo vse, a naša igra temelji na napadu, ne blokiranju,'' je povedal Rodgers in dodal, da bodo tekmo izkoristili za dobro pripravo na naslednji ligaški preizkus, ki bo na sporedu 5. maja. ''Tekma nas bo pripravila na Crystal Palace. Morali se bomo soočiti z dolgimi podajami, in to je bila lepa priložnost za trening. Čestitke Chelseaju, namesto enega so parkirali dva avtobusa,'' je še povedal Rodgers.
Foto: EPA jose mourinho steven gerrard
Chelsea je končno zmago potrdil v 94. minuti, ko je Willian zabil za 2:0, Mourinho pa je po hitrem postopku zapustil prizorišče, ne da bi Rodgersu segel v roko. ''Ne bom se obremenjeval s tem. Mislim, da so rumeni karton dobili zaradi zavlačevanja, in očitno je bilo, da nas želijo spraviti ob živce. Mi želimo zmagati na športen način in tekmo krojiti z žogo. Chelsea ima fantastične igralce. Dobro so branili. Ne morem kriviti svojih nogometašev, preprosto nismo našli prostora. Chelsea je igral, kot je igral, in prepričan sem, da so se na avtobus vrnili zadovoljni,'' je zaključil Rodgers.

''Obrambna igra? Ne vem več, kaj je to''

Mourinho je bil, kakopak, drugačnega mnenja. ''Zmagala je boljša ekipa. Ekipa, ki si je zmago bolj zaslužila. Obrambna igra? Ne vem več, kaj mediji smatrajo za obrambno igro. Ko ekipa brani dobro, to poimenujete obrambna igra. Ko brani slabo in prejme dva, tri gole, pa to ni obrambna igra. Igrali smo fantastično,'' je povedal portugalski strateg in priznal, da Chelsea nima realnih možnosti za osvojitev naslova angleškega prvaka.

''Govorilo se je, da bo tekma odločala o prvenstvu, a ni bilo tako. Potrebujemo še eno točko, da si zagotovimo tretje mesto in se uvrstimo v Ligo prvakov. Nočemo lovorike, lahko pa rečemo, da smo dobili obe tekmi s prvaki,'' je povedal Mou. Na vprašanje, ali Chelsea lahko osvoji naslov prvaka, je Portugalec dejal: ''Ne spravljajte me v smeh. Preveč sem utrujen, da bi se smejal.''

Foto: EPA jose mourinho chelsea

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.