"Ne hodite v Evropo!"

Foto: EPA
Foto: EPA
Josh Childress, ki je v Olympiacosu zaslužil okrog 15 milijonov evrov, kolegom iz lige NBA odsvetuje odhod v Evropo.
Oglej si celoten članek

Zaradi lockouta (zamrznitve vseh dogajanj v ligi) vse več košarkarjev lige NBA razmišlja o selitvi v Evropo, Josh Childress pa jim to odsvetuje.

Ves čas na poti

Košarkar Phoenixa je leta 2008 podpisal triletno pogodbo z Olympiacosom (ta pogodba še danes velja za najdražjo v Evropi), a se je po dveh letih vrnil v ZDA. Sodeč po intervjuju, ki ga je dal ameriškemu mediju ESPN, Childress na igranje v Evropi nima dobrih spominov: "Pomislite, kako je, če ste ves čas na poti! Šest ali sedem ur sedite na avtobusu, ne spite vsakič v dobrem hotelu, od desetih poti z letalom devetkrat letite v ekonomskem razredu. Igral pa sem za enega od najboljših evropskih klubov!

Težave pri prilagajanju

Childress, ki v Evropi ni pustil posebnega pečata, rojake opozarja, da jih na stari celini čaka neka druga košarka. "V ZDA so zvezde košarkarji, v Evropi pa so to trenerji. Igra se dosti počasnejša košarka, podobna tisti na univerzah, veliko je taktičnih zamisli, ki ovirajo igralčev talent. Evropejci imajo visoko mnenje o svoji košarki, ligo NBA pa vidijo bolj kot spektakel. Ko igralec iz lige NBA pride v Evropo, je prisiljen igrati proti tekmecu, a tudi proti sodnikom in navijačem," je povedal Childress.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.