Ne le Ivica, na vrhu tudi Natko

Foto: Žurnal24 Ivica Kostelić je bil po smuku 24., a je na slalomu nadoknadil zaostanek. (Foto:
Ivica Kostelić je na slalomu nadoknadil dve sekundi in pol zaostanka s smuka in osvojil superkombinacijo v Chamonixu. Drugo mesto je osvojil še en Hrvat Natko Zrnčić - Dim. Slovencev ni bilo na startu.
Oglej si celoten članek
Avstrijec Georg Steitberger, ki je grdo padel na sobotnem smuku v Chamonixu, ima zlomljeno nogo in natrgane kolenske vezi. Mora na operacijo, sezona je zanj končana.

Hrvaški smučar Ivica Kostelić, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, je zmagal na superkombinaciji v Chamonixu. Po smuku je bil 24. in imel dve sekundi in pol zaostanka, a so bili pred njim bolj ali manj sami specialisti za hitre discipline in tako je z izvrstnim slalomom zlahka napredoval na končno prvo mesto. Še najbolj sta se mu približala rojak Natko Zrnčić - Dim (+0,51) in Norvežan Aksel Lund Svindal (+0,53), ki je bil tretji po smukaškem delu preizkušnje. To je prva dvojna zmaga za Hrvaško na tekmah svetovnega pokala. Slovencev, morda že lahko rečemo nekdanje smučarske velesile, ni bilo na startu.

Smukačice zametlo
Smuk za svetovni pokal alpskih smučark v italijanskem Sestrieru je zaradi slabega vremena odpovedan. Prireditelji so morali začetek tekme zaradi pregoste megle prestaviti trikrat že v soboto. Odpovedana je tudi tekma v superkombinaciji. Novozapadli sneg je preprečil ustrezno pripravo proge. Edina slovenska tekmovalka na smuku v Sestrieru je bila Črnjanka Tina Maze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.