"Ne razmišljamo o tistih, ki jih ni"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zmaga proti Litvi je bila prava injekcija samozavesti pred današnjim poletom proti Kanarskim otokom, kjer se bodo Slovenci pripravljali na sobotni začetek SP.
Oglej si celoten članek

"Končne zmage na turnirju nam sicer ni uspelo zabeležiti, a je vsekakor najbolj pomembno to, da smo odpravili določene napake s prejšnjih tekem. Glede na to, da imamo v zadnjem obdobju manj treningov, saj so si pripravljalne tekme sledile ena za drugo, smo s prikazanim lahko zadovoljni, predvsem če te zadnjo tekmo primerjamo s tisto v Litvi. Pred nami je še zadnji teden priprav in ekshibicijska tekma z Američani, ki sicer nima velikega pomena, tako da je časa še dovolj. Dodatno se moramo uigrati v napadu, kjer določenih akcij ne izpeljemo optimalno," je stanje v slovenski izbrani vrsti po zmagi proti Litvi pokomentiral center Uroš Slokar, ki bo imel v Španiji ponovno pomembno vlogo v bitkah pod obema obročema. 

Velikan z mehko roko se ne obremenjuje z številnimi odpovedmi, ki so najbolj prizadele ravno 
centrsko linijo, temveč je skupaj s soigralci osredotočen na treninge in tekme: "Ukvarjamo se s sami s sabo in ne razmišljamo o tistih, ki jih ni. Pomagamo si pod košem ter skušamo čim boljše skakati. V reprezentanci sem že deset let in pred velikimi tekmovanji se vedno znova pojavljajo ista vprašanja."

Koncentrirano do vrhunske uvrstitve

Podobno razmišlja tudi Jaka Klobučar, ki bo na položaju organizatorja igra diktiral ritem igre v 
trenutkih, ko bo na klopi Goran Dragić: "Kogar ni, brez tistega se mora. Vseh dvanajst košarkarjev, ki potuje na svetovno prvenstvo, bo moralo prispevati svoj delež. Pri skoku je pomembna tudi želja in verjamem, da bomo na tekmah to prikazali v največji meri. Do prvenstva nas loči še nekaj dni in pred nami so zadnji treningi. Slabe minute moramo spraviti na minimum, saj lahko s koncentrirano igro skozi celotno srečanje pridemo zelo visoko."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.