Ne v Wimbledonu ne v Stožicah ne bodo prestavili tekme

Foto: Epa stadion
Ne finale Wimbledona ne tekma Olimpija - Qarabag zaradi nogometnaga mundiala ne bosta prestavljeni.
Oglej si celoten članek

V Wimbledonu bo moški finale na sporedu v nedeljo ob 15.00, tudi če se Angleži uvrstijo v finale svetovnega prvenstva v nogometu.

Če v polfinalu Anglija premaga Hrvate, se bodo Angleži v nedeljo proti zmagovalcu obračuna med Belgijo in Francijo udarili za naslov svetovnega prvaka. Skoraj istočasno bo v Wimbledonu potekalo finale v moški konkurenci. Kot je dejal prvi mož turnirja Richard Lewis, morebiten preboj angleških nogometašev v finale ne bo posegel v urnik turnirja na sveti travi. "Smo razprodani, zanimanje je izredno veliko," je pojasnil.

Med začetkom nedeljskega finala v tenisu in nogometu bosta sicer le dve uri razlike, zato obstaja velika verjetnost, da se bosta zaključka turnirjev prekrivala.

Foto: Epa Wimbledon Lewis je dodal, da so tudi v Wimbledonu navdušeni nad predstavami treh levov v Rusiji. Meni, da njihovi nastopi krepijo navijaški duh na Otoku, pri čemer je dodal, da je bila na teniškem turnirju v soboto odlična atmosfera, ko so Angleži v četrtfinalu nadigrali Švede.

Teniškim navdušencem bo po Lewisovih besedah dovoljeno spremljanje nogometa na njihovih elektronskih napravah, pri čemer je poudaril, da bodo morali biti pri tem spoštljivi do ostalih gledalcev. "Nismo prejeli niti ene pritožbe, da bi nogomet motil teniške navdušence v Wimbledonu," je še pojasnil.

V Sloveniji pa bo v sredo istočasno kot polfinalna tekma med Hrvaško in Anglijo tekma kvalifikacij za ligo prvakov med Olimpijo in Qarabagom. Kljub želji navijačev in televizije, da bi tekmo v Stožicah prestavili na 18.00, je ne bodo. UEFA in Qarabag namreč želita, da se tekma igra ob 20.00, kot je bilo predvideno že nekaj tednov. Tako kot vse kaže televizijskega prenosa iz Stožic ne bo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.