"Ne vem, zakaj bi radi šli v Evropo"

Foto: EPA
Foto: EPA
"Ne, ne bi se vrnil v Evropo. Ne vem, zakaj bi fantje radi šli v Evropo," o možnosti igranja v Evropi v času lockouta pove Josh Childress, ki je že izkusil igranje v Evroligi. Pa vendarle se mnogim Evropa zdi mikavna, denimo Dwightu Howardu in Kevinu Lovu.
Oglej si celoten članek

Anadolu Efes poskuša v podpis pogodbe prepričati prostega košarkarja lige NBA Mariborčana Sašo Vujačića (nazadnje člana New Jersey Netsov). Tako bi zapolnili vrzel po odhodu Igorja Rakočevića, in ker niso uspeli dobiti Vasilisa Spanoulisa. Prost je tudi Portoričan Juan Jose Barea (prvak z Dallas Mavericks): "Upam, da se dogovorijo, če pa se ne bodo, je moj plan B Španija."


Pa igralci pod pogodbo? Bodo sledili Deronu Williamsu, ki se je ustno dogovoril z Bešiktašem? "Upam, da se situacija čim prej uredi, da ne bomo izgubili sezone. NBA je globalni šport in kaj takega se ne bi smelo dogajati," je dejal Dwight Howard (ima še enoletno pogodbo z Orlando Magici), ki se trenutno mudi v Španiji. Bi ga mikalo igranje za Unijaco, ki potrebuje centra? "Bilo bi zabavno, nova izkušnja. Če ne bo dogovora, bi prišel v Evropo, da bi se razvijal in bil pripravljen na konec lockouta." Center Minnesote Timberwolvesov, Kevin Love, je dejal naslednje: "Preverjam različne možnosti. Pripravljen sem prisluhniti ponudbam. Počakal bom, da vidim, kaj bodo storili drugi, a Evropa bi bila gotovo mikavna."

Tudi mnogi drugi namigujejo, da bi odšli v tujino. Marsikdo meni, da tako le pritiskajo na klube in NBA. Zanimivo pa je, da ima povsem drugačno mnenje Josh Childress, ki se je po dveh letih igranja za Olympiacos lani vrnil v NBA (Phoenix Suns). "Ne, ne bi se vrnil v Evropo. Ne vem, zakaj bi fantje radi šli v Evropo. Razumem, da bi radi igrali, a treba je razumeti, da je to posel. Edino smiselno je, če se vrneš v domovino, za ameriškega igralca z dobro pogodbo v NBA pa odhod ni smiseln."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.