Negreanu največji turnirski zaslužkar

Foto: Žurnal24 Daniel "Kid Poker" Negreanu (Foto: Cash Games)
Daniel Negreanu je ponovno na vrhu lestvice največjih turnirskih zaslužkarjev vseh časov. Leto 2011 je začel odlično. Za drugo mesto na PokerStars Caribbean Adventure je dobil milijon dolarjev nagrade.
Oglej si celoten članek

Daniel Negreanu je leto 2011 začel odlično. Skoraj popolno, saj je bil drugi na turnirju Super High Roller, ki je potekal v sklopu PokerStars Caribbean Adventure (PCA). Za drugo mesto na turnirju, kjer je bila prijavnina kar 100.000 $, je dobil kar milijon dolarjev nagrade. S tem rezultatom je tako spet na vrhu lestvice največjih turnirskih zaslužkarjev vseh časov, saj je prehitel Phila Iveyja. Negreanu je dolgo vodil na tej lestvici, potem pa ga je novembra 2009 prehitel Ivey, ki je na ME WSOP za sedmo mesto dobil 1.404.014 $. Ivey je ostal na vrhu po koncu leta 2010, ko je imel pred Danielom približno za četrt milijona prednosti. V letu 2010 je Daniel na turnirjih zaslužil 683.825 $.

Po tridnevnem turnirju Super High Roller, ki so se ga udeležili sami dobri tekmovalci in na katerem je bil slabši le od ukrajinskega Američana Eugena Katchalova, je Negreanu spet posegel po prvem mestu lestvice. Skupaj ima tako v karieri že kar 14.131.104 $ turnirskih zaslužkov. Ko se je odpravil na ta turnir s prijavnino kar 100.000 $, je imel v mislih tudi prvo mesto na lestvici, saj je za CardPlayer povedal: "Z Iveyem imava bitko že vse življenje. Ne vem, če bo ravno ta turnir spet odločilen, vendar se po koncu zna zgoditi, da bom spet številka 1. Upam, da mi ga bo uspelo prehiteti z zmago, na katero tudi ciljam."

Čeprav je bil buy-in resnično gromozanski, je Negreanu povedal, da si je celotno prijavnino plačal sam in ni dal nikomur nobenega deleža, kot je navada na takih turnirjih. Tako ni upošteval pravila, ki ga je postavil poker teoretik David Sklansky, ki pravi, da moramo za turnirsko igro imeti bankroll, ki znaša stokratno prijavnino na turnir, ki se ga nameravamo udeležiti. "100.000 $ je velik zalogaj za večino tekmovalcev in njihov bankroll. Sam nisem nikoli posvečal prevelike pozornosti upoštevanju bankrolla, kar je seveda glavni razlog, zakaj sem že tolikokrat ostal brez denarja. Pri takih turnirjih je treba vedeti, da večina tekmovalcev, ki plača 100.000 $ prijavnine, to naredi zato, da testirajo sami sebe. Ne glede na to, ali imajo dovolj denarja, da si to lahko privoščijo ali ne. Na takih turnirjih nihče nima posebne prednosti, vsak pa si želi zmagati, saj ti to daje poseben občutek."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.