Negreanu vrnil udarec

Foto: Žurnal24 Daniel "Kid Poker" Negreanu (Foto: Cash Games)
V ponovitvi SuperStars Showdowna prejšnjega tedna, sta se tudi to nedeljo med seboj pomerila Daniel Negreanu in Viktor "Isildur1" Blom.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je Šved prejšnji teden Kanadčanu odčital pravo lekcijo in ga ekspresno olajšal za 150.000$, se je Daniel vendarle pobral in tokrat pripravil boljšo predstavo, ki mu je na koncu tudi prinesla zmago. Kljub zmagi, pa Kanadčan ni poravnal vseh računov, saj si je tokrat priigral »zgolj« 26.500$.

Sam začetek pa ni namigoval na tak razplet, saj je 20-letni Šved začel ta obračun v enakem stilu, kot je zaključil prejšnjega in po odigranih manj kot 1.300 igrah, Negreanuja olajšal že za kar 119.600$. A v nasprotju s prejšnjim dvobojem, se Daniel po prvih porazih ni predal, temveč je na vse 4 50$/100$ NL Hold'em mize naložil še nekaj denarja in začel svoj povratek.

Blom je prve zmage nizal predvsem po zaslugi srečnih zmag, ko je na primer z ugnal Negreanujev , potem ko je že na flopu sestavil par kraljic, ali pa ko je na flopu zarinil s in bil že na turnu nagrajen za svoj pogum. Daniel, ki je v rokah držal , se je tako lahko zgolj obrisal pod nosom za še eno zmago in verjetno besno spremljal, kako se je še dodatnih 20.000$ romalo na nasprotnikov račun.

In ko je že vse izgledalo, da se bo ponovil scenarij prejšnjega tedna, saj je Negreanu ostal z zgolj 30.000$ razprostrtimi na 3 mizah, je prišlo do preobrata.

Prva zmaga je Kanadčanu uspela le nekaj minut kasneje, ko je z ugnal Švedov par devetk, potem ko je na flopu tudi on končno sestavil en visok par (asov). Ta zmaga je dala Danielu nov zagon in tako smo že čez nekaj trenutkov kasneje bili priča novi njegovi zmagi, potem ko Blom z ni bil kos Negreanujevemu paru kraljic.

Manj kot uro potem, ko je že izgledalo, da je dvoboja konec, je bil Negreanu spet v igri, saj je 842 iger pred koncem, za Švedom zaostajal le še dobrih 7 tisočakov. Vendar tu zanimivega dogajanja še ni bilo konec, saj je Blom najprej nanizal nekaj lahkih zmag. Z njimi si je ponovno zagotovil nekoliko bolj občutno prednost, nato pa mu je Daniel vrnil udarec in mu v zadnji petini obračuna odčital pravo lekcijo.

Kanadčan se je nato prvič zavihtel v vodstvo točno 350 iger pred koncem. Takrat je ob skupnih kartah , »Isildur1« zarinil z , Negreanu pa je njegovo stavo izenačil z . Za konec je na mizi pristala še , ki pa ni spremenila razmerja moči in tako se je po skoraj 3 urah igre, 36-letni Kanadčan prvič znašel v vodstvu.

Igralca sta se nato do konca sicer še nekajkrat izmenjala v vodstvu, tehtnico pa je na Kanadčanovo stran dokončno prevesila igra, v kateri sta oba igralca spravila vse svoje žetone v igro na flopu . Blom je namreč takrat v rokah držal par štiric, Negreanu pa par desetk, ki je na koncu tudi zadoščal za zmago in skupno prednost dobrih 15.000$, ki je Daniel nato ni več izpustil iz rok.

Po končanem dvoboju, sta si akterja nato še izmenjala nekaj komplimentov, saj je Blom nasprotniku moral čestitati za res neverjetno povratek, medtem ko je Negreanu mladcu čestital za pogumno igro in dobro branje njegovih potez. Ob tem pa je Kanadčan še priznal, da je v prvem delu, ko se stvari niso odvijale po njegovih načrtih, tudi razbil del inventarja v svoji pisarni. A tako pač je življenje profesionalnih pokerašev – enkrat dol, drugič gor, vmes pa »nastrada« tudi kakšna miška, tipkovnica, vaza ali luč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.