"Nekateri so se poslovili prezgodaj"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska reprezentanca bo v sredo ob 18. uri igrala prijateljsko tekmo z Makedonijo. Selektor Srečko Katanec je svoje izbrance danes zbral v Kopru, kjer so opravili prvi trening. Na njem je bil tudi izkušeni Milivoje Novaković, ki bo ob številnih poškodbah in slovesih glavno napadalno orožje Slovenije tudi tokrat.
Oglej si celoten članek

Milivoje Novaković po selitvi v Maribor še ni našel prave forme, a zanj to ne predstavlja posebnih težav. "Nisem bil v pogonu tri mesece, pa pred tem sem imel še poškodbo ključnice. Seveda forma še ni na primerni ravni, ampak se ta dviga z vsakim treningom, z vsako tekmo," meni 36-letni napadalec.

Prav v konici napada ima Sloveija trenutno kar nekaj težav, posebej po dolgotrajnih poškodbah Andraža Šporarja in Roberta Berića, tako da je Katanec poklical Romana Bezjaka in Eneja Jeleniča. "Imamo res kar nekaj poškodb v napadu. Novince pa moramo lepo sprejeti in jih čim prej uvesti v naš sistem, da bomo funkcionirali kot v zadnjih letih," pravi Novaković.

Po slovesu Miša Brečka, Nejca Pečnika, Branka Ilića, Samirja Handanovića, Zlatana Ljubijankića in drugih bo tako ena nalog Novakovića in izkušenih kolegov tudi uvajanje mlajših v reprezentančno mašinerijo.

"Seveda, tudi to bomo počeli. Ampak ne smemo pozabiti tistih, ki so že prej dajali svoj maksimum. Še vedno jih pogrešamo. Bomo pa vse storili, da pridemo na želeno raven, mogoče se bomo malce lovili, ampak igrišče bo povedalo svoje," meni Novaković, ki se še ne more opredeliti, kako bo videti prihodnost slovenske vrste z mlajšimi nogometaši.

"Težko je o tem kaj povedati. Imamo nov cikel, lahko gre dol, lahko gor. Videli bomo na igrišču. Začeti moramo z ničle, si zaslužiti mesto v reprezentanci. Upam, da bomo čim prej uvedli nove igralce in da bodo šli po naših stopinjah," še pravi mariborski napadalec, ki dodaja, da bi nekateri, ki so se poslovili, lahko še nadaljevali igranje za izbrano vrsto.

"Spoštujem vsako odločitev, ampak nekateri igralci so se prehitro odpovedali državnemu grbu. Vsak bi lahko pomagal na svoj način, vsakega potrebujemo, saj nimamo veliko igralcev. Ampak takšna je realnost. Upamo, da bomo imeli podporo medijev, javnosti pri tej pomladitvi in da bomo dosegali dobre rezultate."

Eden tistih, ki bo vpijal Novakovičevo znanje, nasvete in izkušnje bo Miha Zajc. Mladi reprezentant Olimpije, ki se bo po obračunu z Makedonijo pridružil izbrani vrsti do 21 let, je eden novih obrazov, selektorja pa je prepričal z dobrimi predstavami v ljubljanskem dresu. Nad vpoklicem je bil presenečen.

S čim pa lahko največ doprinese slovenski vrsti? "Ne vem, bomo videli. Javnost je v slovenski ligi spoznala, česa sem sposoben. Bomo videli, kje me vidi selektor, kako bo na treningih, kje se lahko najbolj izkažem, ne bi pa rad zdaj česa napovedoval, je še prezgodaj," pravi Zajc.

Slovenska vrsta bo danes v Kopru predstavila tudi nov reprezentančni dres, v katerem bo zaigrala že na sredini tekmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:01 21. Marec 2016.

    Novaković je naš golgeter, še na veliko golov v Slo reprezentanci

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.