"Nekateri v NBA pretiravajo ob Dončiću"

Foto: Epa luka dončić
Eden najpomembnejših analitikov za NBA draft o Luki Dončiću.
Oglej si celoten članek

Predstave Luke Dončića so si na zaključnem turnirju evrolige v Beogradu ogledali tudi številni analitiki za nabor v ligi NBA. Slovencu so nekaj časa vsi napovedovali uvrstitev na 1. ali drugo mesto, pred dobrim dnevom pa se je pojavila informacija, da pri Sacramentu, ki izbira kot drugi, in Atlanti, ki bo izbiral kot tretji, bolj kot o Slovencu razmišljajo o visokih ameriških igralcih. Če bi Sonca iz Phoenixa tako kot prvega izbrala Deandreja Aytona, bi lahko Dončić padel za nekaj mest na naboru.

Med analitiki, ki so se zbrali v srbskem glavnem mestu, med najuglednejše sodi Jonathan Givony, glavni mož Draftexpressa,  specializiranega portala o NBA naboru, ki je zdaj pod okriljem ameriškega športnega medijskega giganta ESPN. Z njim so se o Dončiću pogovarjali pri španski kiaenzona.com.

O finalnem nastopu:
"Mislim, da to ni bila zanj najboljša tekma, a je pokazal svoj karakter, zelo pomembno pa je, da je Real Madrid zmagal. Bila je to grda tekma, zelo taktična, Dončić pa je odigral zelo pomembno vlogo. Veliko je imel žogo v svojih rokah, nad njim je bilo storjenih veliko prekrškov in zadel je osem prostih metov. Pokazal je veliko samozavest, zrelost ... vsem je pokazal svoj pogum, čeprav to ni bila njegova najboljša predstava."

O stvareh, ki še posebej padejo v oči:
"Navdušuje me, da ne kaže strahu v takšnih trenutkih. Veliko fantov je bilo tu starih 28, 30 ali 32 let, a je bilo opaziti nekaj strahu, nekaj nervoze. A ne on. Ni ga strah metati za tri točke v protinapadu, ko nima soigralcev okoli sebe. To je neverjetno. Tega ne počne noben 19-letnik na tem planetu. Zame je bilo vse skupaj zabavno opazovati."

O napredku po lanski predstavi na zaključnem turnirju, ko se Dončić ni izkazal:
"Vsi so želeli videti, kako bo reagiral. Ker ni odigral veliko v finalu EuroBasketa in ker ni igral dobro na lanskem zaključnem turnirju. Zanj je bilo pomembo, da naredi korak naprej v teh dveh tekmah. To veliko pove o njem in njegovem karakterju. Neverjetno je tudi zaupanje, ki ga ima vanj trener. Veliko talentov v evropski košarki obsedi na klopi, ali pa ob zamenjavi obsedijo nekje v kotu. Da imata Pablo Laso in celotna ekipa Real Madrida takšno zaupanje v tako mladega fanta, je to fantastično. Mislim, da je to lepa zgodba za evropsko košarko in ljubitelje te igre po vsem svetu. Zdaj ga namreč spremljajo tudi v ZDA. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:00 23. Maj 2018.

    Dončič je res fenomen in ga občudujem. Ampak vi, žurnalovci ga boste zagnusili vsem vašim bralcem. Zakaj? Ker ne mine …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.