Nekdanja številka ena se vrača

Foto: Epa cincinnati masters tenis igrišče
Britanski teniški zvezdnik se bo po preizkusni dobi v dvojicah vrnil tudi med posamezniki.
Oglej si celoten članek

Trikratni zmagovalec turnirjev za veliki slam Andy Murray se bo na teniška igrišča v konkurenci posameznikov vrnil prihodnji teden na turnirju v Cincinnatiju sedem mesecev po operaciji kolka, zaradi katere je razmišljal celo o koncu kariere. Dvaintridesetletni Škot je prejel posebno vabilo organizatorjev (t.i. wild card) za nastop na turnirju.

Britanski teniški zvezdnik se je po operaciji kolka konec junija uspešno vrnil na tekmovanja, a je za zdaj nastopal le v dvojicah.

Foto: Epa andy murray

V posamični konkurenci je v času odsotnosti s teniških igrišč izgubil uvrstitev med najboljšimi in je trenutno komaj na 325. mestu na svetovni računalniški lestvici ATP.

Murray je novico o vrnitvi na teniška igrišča v posamični konkurenci pospremil z objavo fotografije na družbenem omrežju Facebook v svoji značilni pozi, ko je (bil) na igrišču s stisnjeno pestjo: "To je ta občutek, ko dobiš posebno vabilo za nastop med posamezniki v Cinciju."

Murrayja v prvem krogu čaka Francoz Richard Gasquet.

Foto: Epa andy murray

V letih 2012 in 2016 je osvojil olimpijska naslova med posamezniki, turnirje za grand slam pa je osvojil v letih 2012 na OP ZDA ter v letih 2013 in 2016 v Wimbledonu.

Murray sicer ni igral vse od OP Avstralije januarja, ko je po porazu v 1. krogu na s solzami polni novinarski konferenci dejal, da se boji, da je zanj po vseh težavah s kolkom kariere konec. Zdaj pravi, da je s tem vse v redu in da ne čuti bolečin ali kakršnih koli psihičnih posledic. Letos si želi zaigrati na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.