Nekdanji kapetan slovenske reprezentance zdaj pri Muri

Foto: Epa
Foto: Epa
Robert Koren bo skrbel za razvoj mladih nogometašev pri Muri.
Oglej si celoten članek

Nekdanji slovenski nogometaš Robert Koren bo odslej skrbel za razvoj in vzgojo v nogometni šoli Mure, je v izjavi za javnost sporočil soboški klub. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance bo zadolžen za razvoj in pravilno usmeritev trenerjev ter igralcev v starostnih selekcijah do 14, 15, 17 in 19 let. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. maja 2026.

Koren v Mursko Soboto prihaja z ogromno izkušnjami iz igralske kariere. Bilj je kapetan slovenske reprezentance, igral pa je tudi med elito angleškega prvenstva, kjer je branil barve Hull Citya in West Bromwich Albiona.

V Sloveniji je igral za Celje in Dravograd, na norveškem za Lillestrøm v Avstraliji pa za Melbourne City.

"Vesel sem, da sem se pridružil Muri. Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju, tudi sam sem večkrat igral v Fazaneriji in vem, kako zelo imajo navijači radi črno-bele," je v izjavi za klub dejal zdaj 42-letni Koren.

"Klub mi je predstavil svoj projekt, sem ambiciozen in takoj sem se videl v njem. Vsi imamo isti cilj in ta je, da se čim več mladih nogometašev dobro razvija. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pri tem pomagam," je še dodal igralec sredine igrišča, ki je za Slovenijo odigral 61 tekem in dosegel pet golov.

S Slovenijo se je med drugim uvrstil na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki in tam dosegel edini gol ob zmagi na prvi tekmi skupinskega dela proti Alžiriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.