Nekdanji nogometni as ubil človeka zaradi spora na cesti

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekdanjega nogometaša iščejo zaradi suma enega naklepnega umora in poškodovanja štirih ljudi.
Oglej si celoten članek

Po poročanju turških medijev naj bi nekdanji nogometaš, ki je svoj čas nastopal tudi za nemške in turške velikane, Sezer Öztürk, ubil enega človeka ter poškodoval še četverico zaradi navadnega spora na cesti.

Do incidenta naj bi prišlo v nedeljo 19. septembra v bližini avtoceste v okolici Istanbula. Halil Ibrahim Scholten naj bi skupaj z manjšo skupinico ljudi Öztürku preprečil nadaljevanje poti, zato se je slednji sprl z njimi ter na koncu posegel za pištolo ter vanje izstrelil nekaj nabojev.

Foto: Twitter Sezer Öztürk

Vse skupaj so ujele varnostne kamere in nekateri očividci z mobiteli, do posnetka pa se je uspel dokopati medij Sabah Spor, ki je objavil video, na katerem se vidi, kako nekdanji nogometaš potegne na plan pištolo, medtem ko sedi za krmilom sivega Mercedesa nemške registarcije.

"Vse se je odvilo tako hitro. Pokojnik ni imel časa zbežati, saj je drugi sprožil kar iz avta. Slišali smo strele ter videli, kako je pobegnil v avtu tuje registracije," je zadevo pokomentiral eden izmed očividcev.

Öztürk je pobegnil s kraja umora, vse poškodovane pa so prepeljali v bolnišnico, a Ibrahimu Scholtenu ni bilo več pomoči. Morilec pa je še vedno na begu, za njim pa je bila izdana tiralica.

Policija je medtem tudi že zaslišala Öztürkovega osebnega voznika, ki pa je zanikal kakršnokoli krivdo, saj naj sploh ne bi bil prisoten na kraju zločina.

Öztürk se je sicer rodil v Nemčiji, kjer je svoje prve članske nastope dočakal v dresu Bayerja iz Leverkusena, ki ga je vmes posodil tudi v Belgijo Beerschotu, v Nemčiji pa je branil še barve Nürnberga.

Foto: Twitter Sezer Öztürk

Po selitvi v Turčijo je nastopal za pet različnih turških klubov, od tega za tri tamkajšnje velikane, Bešiktaš, Fenerbahče (s katerim je osvojil dva turška pokala) in Bašakšehir, medtem ko je najuspešnejša leta preživel pri Manisasporju ter Eskisehirsporju, pri katerem je leta 2015 pri komaj 30 letih končal nogometno pot.

Za različne kategorije turške reprezentance je skupaj zbral več kot 40 nastopov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.