Nekdanji predsednik Barcelone za 11 let v zapor?

Foto: EPA sandro rosell
Špansko državno tožilstvo za nekdanjega predsednika nogometnega velikana Barcelone Sandra Rosella zahteva 11-letno zaporno kazen.
Oglej si celoten članek

Sandro Rosell je osumljen pranja denarja in oblikovanja zločinske organizacije, preko katere naj bi opral več kot 35 milijonov dolarjev. Predsednik Barcelone med leti 2010 in 2014 od maja 2017 v priporu čaka na začetek sojenja.

Rosell naj bi skupaj z nekdanjim predsednikom brazilske nogometne zveze Ricardom Teixeiro v Južni Ameriki opral več kot 35 milijonov evrov. Med drugim naj bi mimo zakonov prodajal marketinške pravice Barcelone, prihodkov od tega pa ni prijavil v Španiji. Rosell naj bi si s sodelavci prisvojil 15 milijonov evrov provizije od prodaje televizijskih pravic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.