Nekdanji prvi mož Ferrarija v borbi s korono vozi rešilca in tvega življenje

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijan je za svojo domovino pripravljen tvegati celo svoje življenje.
Oglej si celoten članek

V času pandemije koronavirusa se večinoma poroča o smrtnih žrtvah, številu obolelih, raznih kršitvah predpisov... Tu pa tam pa se vendarle v središču pozornosti znajdejo tudi junaki, ki v teh težkih časih tvegajo celo svoje življenje, da bi le pomagali sočloveku.

Med takšne junake, katerim se vsekakor nameni premalo pozornosti, spada tudi nekdanji šef dirkaške ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene, ki je sedel za volan rešilca ter začel prevažati številne obolele za koronavirusom ter ostale bolnike.

Foto: EPA maurizio arrivabene

Arrivabene sicer prihaja iz Brescie, mesta ki ga je ob Bergamu najmočneje prizadela pandemija virusa COVID-19. Arrivabene se je tako v živo spoznal z vsemi strahotami smrtonosnega virusa in se odločil, da je v dobro ostalih ljudi pripravljen tvegati tudi svoje zdravje.

Arrivabene se je odločil pomagati, obenem pa od sodelavcev zahteval, da njegova vpletenost ostane anonimna, saj si ni želel na račun strahot koronavirusa delati dodatne reklame v medijih.

Da je zgodba o Arrivabenejem junaštvu prišla v javnost, je poskrbel Maurizijev anonimni prijatelj, ki je zgodbo prodal novinarju časopisa "Il Resto del Carlini" Leo Turiniju.

Foto: Epa maurizio arrivabene

"Arrivabene ni nikomur povedal, s čim se ukvarja, toda ko se je ta celotna nevihta začela, je sedel za volan transportnega vozila ter začel prevažati obolele do zdravnišnice. Postal je voznik rešilca. V skladu s svojim karakterjem se je odločil, da ne bo ostal doma. Postal je pravi diskretni heroj," so se v Italiji razpisali o nekdanjem prvem človeku Ferrarija, potem ko je zgodba o njegovih dejanjih priplavala na plan.

Arrivabene je sicer opravljal funkcijo šefa Ferrarijeve dirkaške ekipe med leti 2014 in 2019. Od leta 2012 je tudi v upravnem odboru Juventusa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.