Nekdanji reprezentant brezdomec z gangreno

Foto: Facebook vlastimir matić
Klavrna usoda nekoč obetavnega jugoslovanskega športnika.
Oglej si celoten članek

Vlastimir Matić je bil nekoč eden izmed športnih upov nekdanje skupne države, danes pa hudo bolan živi na beograjskih ulicah in je v veliki nevarnosti, da postane invalid.

67-letnik je nekdanji član jugoslovanske kolesarske reprezentance, ki od leta 2017 nima strehe nad glavo. Če ne bo kmalu dobil ustrezne zdravniške pomoči, bo izgubil obe spodnji okončini, kjer se mu je razvila gangrena.

Matić je brezdomec postal pred dvema letoma, ko so ognjeni zublji pogoltnili njegovo stanovanje v beograjskem naselju Rakovica. Požar je bil usoden tudi za njegovo soprogo Ano.

Nekdanji kolesar nujno potrebuje pomoč, a te ni od nikoder. Tragična zgodba je zdaj dobila zagon na družbenih omrežjih, na potezi pa so pristojne institucije.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.