Nekdanji šampion razkril hude zdravstvene težave in posvaril vse starše

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Upokojeni ameriški tenisač Andy Roddick, nekdanja števila ena svetovnega tenisa, se sooča s hudimi posledicami pretirane izpostavljenosti soncu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vrhunski ameriški tenisač Andy Roddick (41) je razkril, da se vse od upokojitve bori z različnimi oblikami kožnega raka. Zmagovalcu OP ZDA iz leta 2003 so pred nekaj leti odstranili rakavo tvorbo na ustnici.

Zdravstvene težave so posledica prekomerne izpostavljenosti sončnim žarkom, ki so zaradi narave tega športa nepogrešljiv spremljevalec v karieri profesionalnih tenisačev. Ti so žgočemu soncu izpostavljeni že od rane mladosti, vendar se škodljivi učinki lahko izrazijo šele mnogo let kasneje.

Šok Đokovića izžvižgali po enem najhujših porazov v karieri

Foto: EPA andy roddick "Odkar sem prenehal igrati, sem se srečal z različnimi oblikami kožnega raka," je povedal 41-letnik, ki je svoj zadnji posamični obračun odigral leta 2012 pred domačimi gledalci na grand slamu v New Yorku, prizorišču svojega največjega uspeha.

"Pred približno petimi ali šestimi leti so mi z ustnice odstranili ploščatocelični karcinom. O tem nisem še nikoli javno govoril," je poslušalcem svojega podkasta Served povedal Roddick in razkril, da je pred samo nekaj urami opravil laserski tretma, zaradi česar je njegov obraz močno pordel.

"Za vse tiste, ki tole gledate na YouTubu, to je razlog, zakaj izgledam, kot da bi se pretepal," je povedal in dodal, da ga bodo posledice kariernih odločitev bržkone spremljale do konca življenja. 

"Ne bom se smilil samemu sebi, ker ni nič narobe, toda uporabljajte sončno kremo. Nanesite sončno kremo na svoje otroke, še posebej če se ukvarjajo s tenisom. Težave se morda ne bodo izrazile pri osmih letih, lahko pa se pojavijo v odraslosti," je opozoril oče osemletnega sina in šestletne hčere.

Roddick je v karieri osvojil 32 turnirjev, vključno z enim grand slamom in petimi turnirji serije masters.

Šokiral Oglasil se je človek, ki naj bi v Rimu poškodoval Đokovića

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.