Nekdanji Slovenec za Sieno

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Najkoristnejši igralec minulega italijanskega prvenstva Omar Abdul Thomas, ki je v preteklih letih v Italiji igral s slovenskim potnim listom, naj bi bil blizu podpisa pogodbe s prvaki iz Siene.
Oglej si celoten članek

Američan Omar Abdul Thomas bi naposled le lahko prišel v Slovenijo. To je sicer napovedal že poleti, ko je postalo vprašljivo njegovo slovensko državljanstvo, ki naj bi ga pri nas pojasnil, a tega nato ni storil. Zaradi nepravilnega slovenskega potnega lista je bil konec junija zadržan na rimskem letališču, nato pa se je po zaslišanju moral vrniti v Združene države Amerike. Tokrat bo morda v Ljubljani gostoval z Montepaschijem Sieno, ki v Evroligi nastopa v isti skupini kot Union Olimpija.

Petkratni zaporedni italijanski prvak naj bi bil namreč tik pred podpisom pogodbe s krilnim igralcem. Ker bo Thomas tokrat nastopal kot Američan, naj bi klub zapustil David Moss, prav tako pa naj bi bil blizu odhoda že DaJuan Summers. Thomas je v minuli sezoni v dresu Avelinna v povprečju zbral 17,5 točke, 6,0 skoka, 1,5 podaje in 2,5 ukradene žoge na tekmo.

Košarkarska zveza Italije (FIP), ki je zahtevala uraden postopek proti Američanu po zapisih v vplivnih športnih dnevnikih Gazzetta dello Sport in Corriere dello Sport, ki sta kot vir navedla Žurnal24, naj morebitnega podpisa ne bi preprečila. FIP bo zdaj čakal na uradni pravni postopek proti košarkarju iz Philadelphie.

Po poročanju spletne strani Il Ciriaco pa Thomasu (vsaj) za zdaj ne grozi nobena kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.