Nekdanji trener Maribor začasno na klop Dinama

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Po porazu na velikem derbiju so se pri Dinamu odločili za zamenjavo stratega.
Oglej si celoten članek

Nekdanji hrvaški selektor Ante Čačić, ki je leta 2013 zgolj tri mesece sedel tudi na klopi slovenskega nogometnega prvoligaša iz Maribora, bo Dinamo vodil do konca letošnje sezone, so sporočili iz zagrebškega kluba, ki je po sredinem porazu na derbiju proti Hajduku odstavil Željka Kopića.

Oseminšestdesetletni Čačić je prvo ekipo Dinama vodil že prej v svoji trenerski karieri, od decembra 2011 do novembra 2012. Z Dinamom je v sezoni 2011/12 osvojil naslov hrvaškega prvaka in postal zmagovalec hrvaškega pokala ter v sezoni 2012/13 z ekipo dosegel uvrstitev v skupinski del lige prvakov.

Čačić je bil v obdobju od 2015 do 2017 selektor hrvaške reprezentance, s katero je na 25 tekmah dosegel 15 zmag, šest remijev in štiri poraze z gol razliko 46:16. Na evropskem prvenstvu v Franciji leta 2016 je Hrvaško popeljal v osmino finala, kjer ga je po podaljšku premagal poznejši evropski prvak Portugalska. Nasledil ga je sedanji selektor Zlatko Dalić.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.