Nekdanji trener o Messiju: "Bolje, da ljudje ne vedo resnice"

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji trener Barcelone ni želel podrobneje razpredati o odnosu z Lionelom Messijem.
Oglej si celoten članek

Ernesto Valverde, nekdanji strateg katalonskega velikana, s katerim je osvojil dve ligaški kroni, med intervjujem pogovorni oddaji El Dia de Manana ni želel razkriti podrobnosti glede odnosa z Lionelom Messijem.

Sedeminpetdesetletni španski strateg je Barcelono vodil od leta 2017 do 2020, v tem času pa je klub popeljal do štirih lovorik. Po dveh letih in pol so ga s trenerskega stolčka odnesle neprepričljive predstave moštva in pomanjkanje strategije, zaradi česar je bil uspeh v (pre)veliki meri odvisen od individualne kvalitete igralcev, še zlasti Messija, s katerim naj bi se večkrat znašla na nasprotnih bregovih.

Foto: Epa valverde messija Valverde v intervjuju ni zanikal nesoglasij z nekdanjim kapetanom, vendar ni želel razkriti, kaj se je v resnici dogajalo za zaprtimi vrati. "O teh rečeh ne morem javno govoriti," je glede odnosa z Messijem in okoliščinah, ki so botrovale njegovemu odhodu, povedal Valverde.

"Ne želim govoriti o tem, kaj se je zgodilo. To je del misterija. Bolje je, da ljudje ne vedo, kakšni smo v resnici, naj raje mislijo, da vse vemo. Bolje je, da ljudje ne vedo resnice. Moj odhod? Odšel sem in to je to," je dodal Španec.

V času njegovega odhoda so španski mediji namigovali, da ga je odnesel spor z Messijem, a se je kasneje izkazalo, da je bil Argentinec v resnici eden izmed njegovih zaveznikov.

Ko je športni direktor Eric Abidal v intervjuju namignil, da so za odhod Valverdeja krivi nogometaši, je Messi povlekel nevsakdanjo potezo in Abidala izzval na družbenih omrežjih. "Če že govorimo o igralcih, bi bilo prav, da se pove konkretna imena, sicer nas vse omadežuješ in spodbujaš neresnične govorice," je takrat zapisal Messi.

Valverde je v preteklosti izjavil, da je bilo Messija lahko trenirati, glede njunih nesoglasij pa je povedal, da je nekatere reči bolje zadržati zase.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.