Nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa obsojen zaradi trojnega umora

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji igralec ameriškega nogometa Anthony Smith bo zaradi trojnega umora do konca življenja ostal za zapahi. Smithu so sodili 16 let po prvem umoru.
Oglej si celoten članek

Nekdanji igralec ameriškega nogometa Anthony Smith je leta 1999 s strelnim orožjem ubil brata, Rickyja in Kevina Nettles, leta 2001 pa je do smrti zabodel tretjega moškega Dennisa Hendersona. Kot izhaja iz pričanj in pridobljenih dokazov, je vse tri žrtve ugrabil, po ugrabitvi pa so bile žrtve pred smrtjo podvržene trpinčenju in mučenju.

Prva tožba proti Smithu je bila vložena leta 2011 in le za primer umora Maurilia Poncea, ki ga naj bi Smith ubil leta 2008. Le nekaj mesecev kasneje pa je državno tožilstvo ponovno vložilo tožbo, tokrat za vse štiri umore. V primeru Poncea se porota ni poenotila in za ta umor, ki je sprožil vse preiskave ni sprejela odločitve.

Smithu bodo sodbo izrekli 21. decembra. Glede na to, da tožilstvo za Smitha ni zahtevalo smrtne kazni, bo sodišče nekdanjemu športniku zanesljivo izreklo dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta. Pravni zastopnik obsojenega Smitha je napovedal, da se namerava njegova stranka pritožiti.

Smith je bil v času aktivne športne kariere sedem sezon od 1991 do 1997 član moštva v ameriški profesionalni nogometni ligi NFL Los Angeles oziroma Oakland Raiders.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.